29.5.12

Tα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τα αναληθή δημοσιεύματα


 Ημερομηνία: 29/05/2012
Συγγραφέας: left.gr

Καμία προσθήκη προσωπικοτήτων δεν έγινε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα έμειναν ως έχουν με τα ονόματα να κατανέμονται με βάση τους σταυρούς που έλαβαν, με βάση δηλαδή τη λαϊκή εντολή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Θα τηρηθεί μάλιστα η κατάταξη με βάση τους σταυρούς που έλαβαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
Αναφορά έγινε στη συνέντευξη Τύπου και στις συνεργασίες-δηλώσεις στήριξης από άλλες πολιτικές δυνάμεις, που εντός των ημερών θα ανακοινωθούν, αρχής γενομένης πιθανότατα με την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη. Ξεκαθαρίστηκε φυσικά ότι πρόκειται για πολιτκές συνεργασίες χωρίς συμμετοχή προσωπικοτήτων στα ψηφοδέλτια και χωρίς ανταλλάγματα.

Τονίστηκε επίσης ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" είναι αναληθή.
Αναφέρθηκε, επίσης, με έμφαση ότι η συμμετοχή του κόσμου που παλαιότερα εμπιστεύθηκε το ΠΑΣΟΚ και απογοητεύθηκε από τις πολιτικές του και τώρα συμμετέχει με θέρμη στις ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η... μόνη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Στις πρωτοφανείς αυτές συνελεύσεις,  μέσα από ζωντανό διάλογο και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε επαφή με την κοινωνία, καθώς πυκνώνει το κύμα εμπιστοσύνης του λαού προς τις θέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: