31.5.12

Συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη (υποψήφια βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ) στην Ηχώ Άρτας


Ο ελληνικός λαός κέρδισε την πρώτη μάχη

«Με την ισχυρή εκπροσώπηση από το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μπορούμε να ανατρέψουμε το τοπικό μας αρνητικό ισοζύγιο»
«Ζητάμε δυνατή λαϊκή εντολή για να ακυρώσουμε μια και καλή τις πολιτικές που εφάρμοζαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ χρόνια τώρα εναλλασσόμενοι ή και μαζί στην εξουσία.
gerobasilh olga 2012 apriliosΟ λαός μας τους έδωσε μια πρώτη απάντηση στις 6 Μαΐου. Απαντάμε ξανά στην κάλπη του Ιούνη», τονίζει με συνέντευξή της στην ΗΧΩ η Όλγα Γεροβασίλη, εκλεγμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα και ξανά υποψήφια για τις εκλογές του Ιουνίου.
(30/5/2012)
«Εμείς  -τονίζει η κ. Γεροβασίλη- έχουμε τη δύναμη και το σχέδιο για να αλλάξουμε τα δεδομένα, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της προόδου, της ανάπτυξης. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε το λαό και να δώσουμε λύση. Κυρίως γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν. Δεν μας έχουν στο χέρι. Γι' αυτό είμαστε οι μόνοι ικανοί διεκδικητές των συμφερόντων του λαού. Γι΄ αυτό τη Δευτέρα 18 Ιουνίου η χώρα θα έχει κυβέρνηση, που θα πιάσει αμέσως δουλειά για τη σωτηρία του λαού εφαρμόζοντας ένα κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα στο εσωτερικό της χώρας και ταυτόχρονα ένα αγωνιστικό πρόγραμμα προς τους εταίρους μας».
Αναφερόμενη στην Άρτα η κ. Γεροβασίλη τονίζει: «Μέσα από τη συνεχή παρουσία μου στην Άρτα και το ελληνικό κοινοβούλιο θα δουλέψω, ώστε τα αιτήματα του ελληνικού λαού να φτάνουν στους παραλήπτες τους και το βασικότερο όλων, όλοι μαζί να διεκδικούμε την υλοποίησή τους.  Ο τόπος μας και πριν το ξέσπασμα της κρίσης υπήρξε αδικημένος από τις πολιτικές του παρελθόντος, σήμερα με την ισχυρή εκπροσώπηση από το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μπορούμε να ανατρέψουμε το τοπικό μας αρνητικό ισοζύγιο».
Ερ.: Ποιο νομίζετε πως ήταν το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου;
Απ.: Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο ελληνικός λαός κέρδισε την πρώτη μάχη, έκανε το πρώτο βήμα για την μεγάλη νίκη στον αγώνα του ενάντια στην εξαθλίωση. Οι συμπολίτες μας αντιστάθηκαν στην ιδεολογική τρομοκρατία μεγάλων καναλιών και εφημερίδων, αγνόησαν τους εκβιασμούς και τη φτηνή φοβική προπαγάνδα και ψήφισαν για να μπει τέλος στο μνημόνιο της υποτέλειας και της φτώχειας. Δήλωσαν έντονα την αποδοκιμασία τους στην κοινωνική λεηλασία και στη βάρβαρη λιτότητα. Τα κόμματα του μνημονίου, ακριβέστερα πολιτικά το κόμμα του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) έχασε 3,4 εκ. ψήφους και δεν κατάφερε να συγκροτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι εμφανιζόμενοι ως παντοδύναμοι και ακλόνητοι πυλώνες του δικομματισμού πλήρωσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους επιλογές και υπέστησαν συντριβή. Το μνημόνιο που πριν από τις εκλογές παρουσιαζόταν ως γρανίτης, ως η μοναδική λύση που δεν αλλάζει και δεν διαπραγματεύεται, ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε εύπλαστο ζελέ. Ο ελληνικός λαός το ακύρωσε στην κάλπη.
Οι πολιτικοί σχηματισμοί που μίλαγαν για μονόδρομο της εφαρμογής του τώρα μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση. Αυτοί που για δύο χρόνια τρομοκρατούσαν με κάθε μέσο και κάθε ευκαιρία την κοινωνία τώρα έχουν τρομοκρατηθεί οι ίδιοι. Μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση, γιατί τρομοκρατήθηκαν από το μήνυμα του λαού. Αυτό το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και μιλάει για ανατροπή!
Ερ.: Με ποιο μήνυμα κατέρχεται το κόμμα σας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου;
Απ.: Ζητάμε δυνατή λαϊκή εντολή για να ακυρώσουμε μια και καλή τις πολιτικές που εφάρμοζαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ χρόνια τώρα εναλλασσόμενοι ή και μαζί στην εξουσία.  Είναι οι πολιτικές που βήμα – βήμα, με αποκορύφωμα τη δραματική τελευταία διετία, μας βυθίζουν στην φτώχεια, τη δυστυχία, την εξαθλίωση και στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Ο λαός μας τους έδωσε μια πρώτη απάντηση στις 6 Μαΐου. Απαντάμε ξανά στην κάλπη του Ιούνη. Και απαντάμε αυτή τη φορά με ακόμη πιο ηχηρό όχι στις κατευθυνόμενες και αμετανόητες πολιτικές που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε προτεκτοράτο.
Γι’ αυτό και η κάλπη του Ιούνη θα δυναμώσει και άλλο το ΣΥΡΙΖΑ.
Και θα βάλει οριστικό τέλος στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς
Ο στόχος μας δεν είναι ψηφοθηρία με όποιον τρόπο, αύξηση του ποσοστού μας  και συμμετοχή μας σε κάποια κυβέρνηση για την κατάληψη εδράνων εξουσίας.
Ο δικός μας στόχος μας είναι σχηματισμός λειτουργικής και ισχυρής κυβέρνησης με επίκεντρο την αριστερά και στόχο την απεμπλοκή από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και την εξαθλίωση.
Μόνο έτσι θα κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, θα ξαναβάλουμε την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά, σε καθαρό ορίζοντα, και μαζί με τον κόσμο των αγώνων, τον κόσμο που μας στήριξε, αλλά και τον κόσμο που σήμερα έρχεται προς το μέρος μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ξαναχτίσουμε μια κοινωνία με αξιοπρέπεια, με αλληλεγγύη, με κοινωνική δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια κυβέρνηση της αριστεράς. Κάναμε το πρώτο βήμα, ας το ολοκληρώσουμε. Καλούμε όλο τον λαό να πάρει μέρος σε αυτή την δύσκολη μάχη για να υπερασπιστεί τις επιλογές του και να αγωνιστεί μέχρι να νικήσει η ελπίδα.
Ερ.: Και με ποιο δίλημμα;
Απ.: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια.
Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου να επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη. Επιστρατεύουν και δυνάμεις απ' έξω.
Και τί δεν λένε, χωρίς να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις για την ίδια τη χώρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να γυρίσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Να χωρίσει το λαό σε μπλε και κόκκινους. Οικοδομεί δήθεν Φιλευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο μαζεύοντας αυτούς, που ίδιος είχε διαγράψει και απέναντί του δεν βάζει την Αριστερά, αλλά το λαό.
Τα ξαναβρήκε με την κα. Μπακογιάννη, η οποία δεν έμαθε από την εκλογική της αποτυχία και απευθύνεται απειλητικά στο λαό λες και έχουμε ξεχάσει ποιοί ήταν στις λίστες του Χριστοφοράκου.
Η ΝΔ θέλει να ξανακυβερνήσει τον τόπο λες και ο λαός ξέχασε, ότι στους 54 μήνες της προηγούμενης διακυβέρνησής της δημιούργησε 45 σκάνδαλα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ένας εκ των συγγραφέων του Μνημονίου, που στις σελίδες του έβαζε και όσα του ζητούσαν έλληνες τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι μόνο όσα του ζητούσε η τρόικα σήμερα ως ικέτη λέει πως «Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει». Όλοι αντιλαμβανόμαστε, πως την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρεθεί πάση θυσία ξανά στους υπουργικούς θώκους και όχι να σώσει τη χώρα και το λαό. Τι θέλει ο κ. Βενιζέλος να ξαναγοράσουμε ελαττωματικά υποβρύχια; Να ξαναφέρνουν σε κόμματα και πολιτικούς βαλίτσες με μαύρο χρήμα;
Όλοι τους περιμένουν από την τρόικα και τους ευρωπαϊκούς πολιτικούς σχηματισμούς τους να τους πουν τι θα λένε. Αυτοί οι δήθεν ισχυροί διαπραγματευτές.
Εμείς  έχουμε τη δύναμη και το σχέδιο για να αλλάξουμε τα δεδομένα, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της προόδου, της ανάπτυξης. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε το λαό και να δώσουμε λύση. Κυρίως γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν. Δεν μας έχουν στο χέρι. Γι' αυτό είμαστε οι μόνοι ικανοί διεκδικητές των συμφερόντων του λαού. Γι΄ αυτό τη Δευτέρα 18 Ιουνίου η χώρα θα έχει κυβέρνηση, που θα πιάσει αμέσως δουλειά για τη σωτηρία του λαού εφαρμόζοντας ένα κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα στο εσωτερικό της χώρας και ταυτόχρονα ένα αγωνιστικό πρόγραμμα προς τους εταίρους μας.
Ερ.: Ποιο είναι το μέλλον της Άρτας και με ποιες πολιτικές;
Απ.: Μετά το θετικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και σίγουρα αμέσως μετά το ακόμα πιο ισχυρό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου ο τόπος μας, η Άρτα, θα αποκτήσει το δικό της τοπικό προσανατολισμό, που πέρα από τα κοινά ζητήματα για όλη τη χώρα, θα δούμε την ιεράρχηση των δικών μας αναγκών. Αυτό δεν θα γίνει, ούτε από έναν άνθρωπο, ούτε με άνωθεν σχεδιασμούς. Διαθέτουμε μεγάλο απόθεμα έμπειρων ανθρώπων μέσα από τα κινήματα, το συνδικαλισμό, την Αυτοδιοίκηση, τη Διοίκηση για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε πραγματικά συμπεράσματα, άρα και να χαράξουμε τα υλοποιήσιμα πλάνα. Θα συνεργαστώ ειλικρινά με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής, που νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο.
Μέσα από τη συνεχή παρουσία μου στην Άρτα και το ελληνικό κοινοβούλιο θα δουλέψω, ώστε τα αιτήματα του ελληνικού λαού να φτάνουν στους παραλήπτες τους και το βασικότερο όλων, όλοι μαζί να διεκδικούμε την υλοποίησή τους.  Ο τόπος μας και πριν το ξέσπασμα της κρίσης υπήρξε αδικημένος από τις πολιτικές του παρελθόντος, σήμερα με την ισχυρή εκπροσώπηση από το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μπορούμε να ανατρέψουμε το τοπικό μας αρνητικό ισοζύγιο. Οι εκλογές της 17ης του Ιουνίου είναι πραγματικά κρίσιμες για όλους, τώρα θα γίνει η φωνή της Άρτας ακόμα πιο δυνατή εκλέγοντας –αν θέλετε-  για πρώτη φορά στην ιστορία πρωθυπουργό από την Άρτα.

www.ixotisartas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: