29.5.12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΡΤΑΣ "ΔΩΔΩΝΗ" των παραγωγών και της Ηπείρου



Να ματαιωθεί τώρα η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων αγοραστών της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.
Το απόγευμα της Δευτέρας αντιπροσωπεία του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού συναντήθηκε με υποψήφιους βουλευτές στο νομό Άρτας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Επαναβεβαιώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου ενάντια στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας. Με κάθε τρόπο και σε κάθε κινητοποίηση το προηγούμενο διάστημα έχει ξεκαθαριστεί από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, ότι δεν θα επιτρέψουμε ο παραγωγικό πυλώνας της "ΔΩΔΩΝΗ" να ξεπουληθεί εις βάρος της κτηνοτροφίας, του πρωτογενούς τομέα συνολικά, αλλά και εις βάρος του εισοδήματος των ηπειρωτών.
Η "ΔΩΔΩΝΗ" αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ πρότυπο στην πρότασή μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.
Ζητάμε από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας και τη διοίκηση της ΑΤΕ να σταματλησει τώρα η διαδικασία των προσφορών, που λήγει στις 25 Ιουνίου και να μην επιδιώκουν να δημιουργούν τετελεσμένα μέσα στην προεκλογική περίοδο. Γνωρίζουμε, ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία βρίσκονται επιχειρηματικοί όμιλοι, που για χρόνια κερδοσκοπούν εις βάρος των κτηνοτρόφων και σήμερα θέλουν να βάλουν στο χέρι το βαρύ ποιοτικά και εμπορικά όνομα της "ΔΩΔΩΝΗ". Ας σταματήσουν όμως και την όψιμη ανησυχία τους οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν τα Μνημόνια και τα οποία υπαγορεύουν την πώληση.
Στις 18 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ μέσα από μια ισχυρή κυβέρνηση της Αριστεράς μαζί με τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου θα βάλουν μπροστά τον σχεδιασμό για τη 'ΔΩΔΩΝΗ" των παραγωγών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική συζήτηση για όλα τα ζητήματα, που αφορούν στην αγροτική παραγωγή. Η ΑΤΕ θα επιτελέσει τον σκοπό της στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, ως ένας υπό ένας δημόσιος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος.
Από την πλευρά των κτηνοτρόφων ο Μιχάλης Τζίμας επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και σε τοπικό, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα συγκατελέγεται στις πολιτικές δυνάμεις, που με ειλικρίνεια στηρίζουν διαχρονικά το αίτημα των κτηνοτρόφων και τόνισε " Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να βάλει τέλος στις καταστροφικές πολιτικές. Υπάρχει μεγάλη ελπίδα στον κόσμο και ως ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνετε μεγάλες ευθύνες. Εμείς οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου στις 18 Ιουνίου θα είμαστε στον δρόμο για να βάλουμε τέλος στα σενάρια πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ".
Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση μετείχαν η βουλευτής και εκ νέου υποψήφια Όλγα Γεροβασίλη οι συνυποψήφιοί της  Βασίλης Τσίρκας, Μπάμπης Πεσλής και Γιώργος Χασκής καθώς και ο Σήφης Γκίκας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Το Γραφείο Τύπου
 ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: