5.5.12

ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΡΤΑΣ


Γεννήθηκε στην Άρτα, με καταγωγή από τη Δαφνωτή Ξηροβουνίου. Είναι Συμβολαιογράφος και μητέρα δύο παιδιών από το γάμο της με τον Τάσο Σταυρούλα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ανήκει στο χώρο της αριστεράς από τα μαθητικά της χρόνια, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και αργότερα του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, καθώς και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατήλθε για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής του ΣΥΝ στο Νομό Άρτας το 1993 και στην συνέχεια το 1996, ενώ στις ευρωεκλογές του 1994 είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος αυτού. Μετείχε σε πολλές εκλογικές μάχες που έδωσε η αριστερά στην Άρτα, τόσο στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, όσο και στο πεδίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές μετείχε στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια με τον συνδυασμό «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» με επικεφαλή τον Ι.Παπαδημητρίου, ενώ ήταν επίσης υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009.  
Η δράση της εστιάζεται κυρίως στο πεδίο των κοινωνικών κινημάτων. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά μέσα από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ για την αποτροπή της κατασκευής του Φράγματος Αγίου Νικολάου και σε συλλογικότητες για την προστασία του Αμβρακικού, το άνοιγμα του Κάστρου της Άρτας και την απόδοσή του στον αρτινό λαό και άλλες. Παράλληλα μετείχε ενεργά σε αντιρατσιστικές κινήσεις και πρόσφατα σε ομάδες αυτοοργάνωσης πολιτών της Άρτας ενάντια στο άδικο και παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ.
Πιστή στις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της σοσιαλιστικής προοπτικής, υπερασπίζεται την ενότητα και την κοινή δράση της Αριστεράς και αγωνίζεται για τη συνολική ανατροπή των συσχετισμών προς όφελος του κόσμου της εργασίας μέσα από τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: