28.1.12

"Ηχηρό" μήνυμα ενότητας και συμπαράταξης από τη Νέα Ιωνία Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/01/2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΑΦΝΗ ΣΦΕΤΣΑ



Σε γιορτή ενότητας μετατράπηκε η χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας: Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων δεν “έπεφτε καρφίτσα” και σε μια ακόμη εκδήλωση ο κόσμος απλωνόταν μέχρι έξω. Τη μαζικότητα χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που μόλις ανέβηκε στο βήμα διαπίστωσε ότι ο κόσμος που στρέφει αυτιά και μάτια προς την αριστερά συνεχώς αυξάνεται: “Δεν είμαστε πια μεταξύ συγγενών και φίλων, το ακροατήριο έχει διευρυνθεί και μαζί έχουν αυξηθεί και οι ευθύνες μας”.

Ο Αντώνης Νταβανέλος είπε ότι είναι τιμή του να μιλά αμέσως μετά τη Σοφία Σακοράφα, η οποία δήλωσε έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή, την αντίθεσή της στο Μνημόνιο, αντιθέτως με τους υπουργούς που βγαίνουν σήμερα και κάνουν τους... αδιάβαστους. Την ικανοποίησή του από την προσέλευση του κόσμου εξέφρασε στην "Αυγή" ο γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ Νέας Ιωνίας Κοσμάς Ιωάννου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι πολλούς, ίσως και τους περισσότερους, από όσους βρέθηκαν στο 1ο Λύκειο στα Πευκάκια ο κόσμος της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν τους είχε ξανασυναντήσει. “Φαίνεται πως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνένωση των αριστερών δυνάμεων έχει αποτέλεσμα” πρόσθεσε.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απέστειλε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς απουσίαζε εκτός Αθηνών. Στο μήνυμά του ανέφερε πως ο λαός της Ν. Ιωνίας “περιμένει και στηρίζει” την προσπάθεια για συσπείρωση, κοινή δράση και εν τέλει ενότητα όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων και τόνισε ότι “η μεγάλη πλατιά συσπείρωση γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα όχι μόνο είχε νικηφόρο αποτέλεσμα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά βαθαίνει και πλαταίνει καθημερινά”. Κατέληξε δε υποστηρίζοντας ότι όσοι δεν ανταποκριθούν σε ένα μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης, διεκδίκησης και αγώνα “θα έχουν ιστορική ευθύνη αυτές τις κρίσιμες ώρες”.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παν. Κουρουμπλής, οι αντιδήμαρχοι Ν. Ιωνίας Φ. Τσοπάνογλου, Γ. Κολμανιώτης, Ο. Κατημερτζή, Μ. Τσαούσης, Τ. Κωστάκης, ο Αλ. Μητρόπουλος, μέλος της Ενωτικής Κίνησης, και δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής. Τον συντονισμό έκανε ο Κ. Μπούκας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: