15.10.11

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές και όχι ανώμαλες λύσεις





Στο αίτημα εκλογές για να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, που έθεσε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, δεν υπήρξε απάντηση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος προτίμησε να "ακίζεται" με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που πρότεινε η παρούσα Βουλή να εκλέξει νέα κυβέρνηση χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε αυτά τα σενάρια "οριακής εκτροπής" και έθεσε το δίλημμα: "Ή θα οδηγηθούμε σε ομαλές διαδικασίες ή το τέλος για όλους, και για την κοινωνία κυρίως, θα είναι ένα τέλος κακό, ανώμαλο, μέσα σε συνθήκες χρεωκοπίας κοινωνικής και οικονομικής". "Δεν μπορεί να παραμένετε γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας σας μετρώντας μέρα με τη μέρα την κλεψύδρα μπας και κερδίσετε λίγο χρόνο, μπας και κάποιοι καταφέρουν να σηκώσουν κι άλλα από τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών και να κάνουν κι άλλα deals με μεγάλα συμφέροντα", πρόσθεσε, και υπογράμμισε ότι "έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί στην κοινωνία".
Γ. Καρατζαφέρης: Η παρούσα Βουλή να εκλέξει άλλο πρωθυπουργόΝωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε καλέσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, για να φύγει ο Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. "Να υπάρξει από αυτή τη Βουλή μία νέα κυβέρνηση. Να καταψηφίσουν τα άρθρα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει μέσα από αυτή τη Βουλή μία κυβέρνηση πιο συνθετική", είπε. Ο Ε. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η πρόταση Καρατζαφέρη θα χαλυβδώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ρώτησε: "Ποιο πολίτευμα έχουμε; Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία ή δημοσκοπική δημοκρατία; Ποια κυβέρνηση θα αναλάβει; Ποια πολιτική θα ακολουθήσει;".
"Δηλαδή το πρόβλημα είναι ποιος μας κυβερνάει, αν θα λέγεται Παπανδρέου, Παπαδόπουλος, Σημίτης ή Καρατζαφέρης, ή ποια πολιτική είναι αυτή που εφαρμόζουμε;", παρενέβη ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Επειδή το πρόβλημα είναι ποια πολιτική εφαρμόζουμε, σας καλώ να αφήσετε τις πατριωτικές κορόνες περί εθνικού στόχου, πρωτογενούς πλεονάσματος. Δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα σε ύφεση, τέταρτη χρονιά σε ύφεση. Από την κατοχή είχαμε να δούμε τέσσερις χρονιές ύφεσης. Ούτε δημιουργείται πρωτογενές πλεόνασμα με παράλληλη λειτουργία κοινωνικού και δημοκρατικού ελλείμματος".
Το σκάφος, ο πλοίαρχος και ο ύπαρχοςΟ Ε. Βενιζέλος και ο Γ. Καρατζαφέρης είχαν μία "ναυμαχία", όταν ο δεύτερος είπε ότι "εμείς βγάλαμε ένα εισιτήριο σε ένα πλοίο, το 'καράβι η Ελλάς', πιστεύοντας ότι ο καπετάνιος θα μας πάει με ασφάλεια. Όμως ο καπετάνιος μας πήγε στην ξέρα". "Δεν πηδήξατε επειδή πέσαμε στην ξέρα. Προφανώς λόγω αυτής της περιδίνησης έχετε πάθει κάποια μικρή ναυτία. Παρότι θα μπορούσαμε να είχαμε λύσει το πρόβλημά μας πολύ εύκολα με κάποια δραμαμίνη, το δραματοποιούμε χωρίς λόγο. Βοηθήστε. Σας το έχει πει ο κυβερνήτης του σκάφους, σας το λέει και ο ύπαρχος", απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε: "Ύπαρχε, μάλλον αντιπρόεδρε, με βάση το ιδιωτικό ναυτικό δίκαιο, όταν ένα καράβι βουλιάζει, όταν βουλιάξει όμως, τότε δεν παίρνει ο ναυαγοσώστης το καράβι, παίρνει το αντίτιμο. Εδώ το καράβι δεν έχει βουλιάξει ακόμα, αλλά ο ναυαγοσώστης έχει έρθει ήδη και το έχει καταλάβει. Το καράβι παραπαίει, ο κυβερνήτης απέχει, δεν είναι στη γέφυρα, έχει να έρθει εδώ στη Βουλή πέντε μήνες να μας απαντήσει και το μόνο που ξέρει να κάνει το τελευταίο διάστημα είναι να πηγαίνει στους Γερμανούς βιομήχανους και να τους λέει ιδού η οικονομία σας, ελάτε να την πάρετε και να κλείνει ως διαμεσολαβητής τα deals της ελληνικής διαπλοκής με τους επενδυτές του Κατάρ. Τα αμπάρια έχουν γεμίσει με εκατομμύρια πολίτες που δυσανασχετούν και κάνουν κουπί και πάνω, στα πολυτελή σαλόνια, γίνονται πάρτι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: