15.10.11

Το σκάφος, ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος Ο Ε. Βενιζέλος και ο Γ. Καρατζαφέρης είχαν μία "ναυμαχία", όταν ο δεύτερος είπε ότι "εμείς βγάλαμε ένα εισιτήριο σε ένα πλοίο, το 'καράβι η Ελλάς', πιστεύοντας ότι ο καπετάνιος θα μας πάει με ασφάλεια. Όμως ο καπετάνιος μας πήγε στην ξέρα". "Δεν πηδήξατε επειδή πέσαμε στην ξέρα. Προφανώς λόγω αυτής της περιδίνησης έχετε πάθει κάποια μικρή ναυτία. Παρότι θα μπορούσαμε να είχαμε λύσει το πρόβλημά μας πολύ εύκολα με κάποια δραμαμίνη, το δραματοποιούμε χωρίς λόγο. Βοηθήστε. Σας το έχει πει ο κυβερνήτης του σκάφους, σας το λέει και ο ύπαρχος", απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε: "Ύπαρχε, μάλλον αντιπρόεδρε, με βάση το ιδιωτικό ναυτικό δίκαιο, όταν ένα καράβι βουλιάζει, όταν βουλιάξει όμως, τότε δεν παίρνει ο ναυαγοσώστης το καράβι, παίρνει το αντίτιμο. Εδώ το καράβι δεν έχει βουλιάξει ακόμα, αλλά ο ναυαγοσώστης έχει έρθει ήδη και το έχει καταλάβει. Το καράβι παραπαίει, ο κυβερνήτης απέχει, δεν είναι στη γέφυρα, έχει να έρθει εδώ στη Βουλή πέντε μήνες να μας απαντήσει και το μόνο που ξέρει να κάνει το τελευταίο διάστημα είναι να πηγαίνει στους Γερμανούς βιομήχανους και να τους λέει ιδού η οικονομία σας, ελάτε να την πάρετε και να κλείνει ως διαμεσολαβητής τα deals της ελληνικής διαπλοκής με τους επενδυτές του Κατάρ. Τα αμπάρια έχουν γεμίσει με εκατομμύρια πολίτες που δυσανασχετούν και κάνουν κουπί και πάνω, στα πολυτελή σαλόνια, γίνονται πάρτι".


Τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών με τις υπερβάσεις κατά 270% του προϋπολογισμού θα συζητηθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Ο Βασίλης Μουλόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας Θανάση Τσούρα, επισημαίνει ότι "υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των μη απαντήσεων των αρμόδιων υπουργείων, η επιτροπή οφείλει να επιληφθεί του θέματος και να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να χυθεί άπλετο φως στο ζήτημα της διαφάνειας στη διαχείρισης των απόρρητων δαπανών".
Επιστολή Β. Μουλόπουλου στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και μέλος της επιτροπής, υπενθυμίζει ότι "η επιτροπή έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με το θέμα των απόρρητων δαπανών", ενώ τονίζει ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, αντί να απαντήσουν στις αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα για τις παρατυπίες και τις τεράστιες αυξήσεις στις πιστώσεις που έχουν προϋπολογιστεί, "δεν ανταποκρίθηκαν στην κοινοβουλευτική υποχρέωσή τους να απαντήσουν λεπτομερώς, δηλώνοντας αναρμοδιότητα και επικαλούμενα το απόρρητο του προορισμού των απόρρητων δαπανών". Επίσης αρνήθηκαν να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα που αιτήθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το υπ. Εξωτερικών "σε μια ακατανόητη ανακοίνωσή του" υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα δεν είναι νοητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: