19.7.10

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Με αφορμή τα σενάρια για την πώληση της ΑΤΕ και του ΤΤ ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρτας του Συνασπισμού Βαγγέλης Τριαντάφυλλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Η ενδεχόμενη πώληση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστούν το λιγότερο εθνικό έγκλημα.
Η κυβερνητική δήλωση ότι εξετάζει την προκλητικά απαράδεκτη πρόταση της τράπεζας Πειραιώς, δείχνει ότι υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς ένα σχέδιο εκποίησης των δυό δημόσιων τραπεζών σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνητικού κόμματος για την δημιουργία και την στήριξη ένος δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
Το τραγελαφικό είναι ότι η «γαλαντόμα» τράπεζα Πειραιώς ενισχύθηκε τα δυο τελευταία χρόνια με περίπου 3,5 δις ευρό από τα κρατικά πακέτα στήριξης και τώρα θέλει με το ένα τρίτο από αυτά να αγοράσει δυο τράπεζες με πολλαπλάσια αξία από τη δική της, με ακίνητα και θυγατρικές επιχειρήσεις ανυπολόγιστης αξίας και με τεράστια βάση στις τραπεζικές συναλλαγές και τις λαϊκές αποταμιεύσεις.
Μόνο μια κυβέρνηση αχρείων μπορεί να συνεργήσει σε τέτοιο έγκλημα.
Μια ενδεχόμενη πώληση των δυο δημόσιων τραπεζών πέρα από το ότι συνιστά σκάνδαλο
πρώτου μεγέθους, εξωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας σε ένα ρόλο ακόμα πιο εκμεταλλευτικό και ληστρικό σε βάρος της οικονομίας και των πολιτών.
Η κυβέρνηση έχει παραδόσει τον τόπο στη νεοαποικιακή διαχείριση της «τρόικα» και μετατρέπει τη χώρα σε «μπανανία» και «προτεκτοράτο» πρώτα από όλα του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στο πλαίσιο της οποίας χρειάζεται να εφαρμοσθεί μια στρατηγική εθνικοποίησης – κοινωνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος για την εφαρμογή μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής με αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΑΤΕ και το ΤΤ ως 100% δημόσιες τράπεζες με αναπτυξιακό και κοινωνικό προσανατολισμό μπορούν να παίξουν κρίσιμο στρατηγικό ρόλο.
Και επί πλέον η ισχυροποίηση της δημόσιας παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
εξυπηρετείται σήμερα, με την επιθετική εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς από ένα κοινοπρακτικό σχήμα της ΑΤΕ και του ΤΤ.
Και στο κάτω-κάτω της γραφής οι πολίτες μπορούν να ανατρέψουν αυτά τα σενάρια. Να αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους από την τράπεζα Πειραιώς. Να περιορίσουν στο ελάχιστα αναγκαίο τις συναλλαγές μαζί της.
Συνδικαλιστικοί φορείς να καταγγείλουν τις συμφωνίες διαχείρισης–διεκπεραίωσης της μισθοδοσίας των μελών τους από την συγκεκριμένη τράπεζα.
Τότε να δούμε τον Σάλλα και τους ………..παρατρεχάμενους που ετοιμάζονται, με συμφωνημένο κόλπο, για μεγάλο και τζάμπα φαγοπότι με ξένα κόλλυβα και έτοιμα φιλέτα.
Ιδού η Ρόδος…………»

Δεν υπάρχουν σχόλια: