9.10.12

Iδρυτική, πανελλαδική συνέλευση συγκρότησης τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ιδρυτική, πανελλαδική συνέλευση συγκρότησης του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012, στο Πολυτεχνείο Αθηνών, συμμετείχε η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

 Η βουλευτής εκπροσώπησε στη συνέλευση την Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στη τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο έργο που έχει παραχθεί στο Κοινοβούλιο τόσο από την ΕΕΚΕ Εσωτερικών όσο και από τον κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χωριστά., αναφέροντας ενδεικτικά: «Περίπου 700 ερωτήσεις προς τον Υπουργό Εσωτερικών έχουν κατατεθεί από τους βουλευτές μας για θέματα που αφορούν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Επισήμανε επιπλέον τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί εγκαίρως προς το Υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα όπως η μεταφορά μαθητών και η κάλυψη θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και τις προτάσεις που έχουν γίνει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επίλυσή τους.

 Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα τρομακτικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης» και οι ασφυκτικές περικοπές του μνημονίου, η Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε πως ο Καλλικράτης δεν επιδέχεται τροποποιητικών βελτιώσεων, διότι δημιουργήθηκε για να χειραγωγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να απομακρύνει από τους πολίτες. «Ο Καλλικράτης δεν βελτιώνεται, ανατρέπεται» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές «θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας προκειμένου ν’ αναχαιτίσουμε τη λαίλαπα των μνημονικών πολιτικών και τη διαφαινόμενη οικονομική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: