10.10.12

Εμπαιγμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ θεωρούμε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν, κατά τη διακοπείσα από επεισόδια, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012, αποτελούν ένα ακόμη κατηφορικό σκαλοπάτι στη λειτουργία του Δήμου Αρταίων.
Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε η απόσπαση της έγκρισης του σώματος στην εισήγηση του δημάρχου, αποτελεί μελανό σημείο για τον θεσμό που ορίστηκε να υπηρετεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θωμάς Τσιρογιάννης.
Παραμέρισε την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία που απαιτεί η θέση του και κατέστησε εμφανές σε όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, ότι επιθυμούσε την «πάση θυσία» υπερψήφιση της πρότασης του δημάρχου, κ. Γιάννη Παπαλέξη.
Για χάρη αυτής της σκοπιμότητας θυσίασε την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης και υπονόμευσε όχι μόνο τον θεσμικό του ρόλο, αλλά και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου συνολικά, δυναμιτίζοντας με τη συμπεριφορά του το κλίμα, που αυτός πρωτίστως όφειλε να διαφυλάξει.
Αφού του επισημάναμε ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθεί η πρόταση διάθεσης δημοτικής έκτασης και διαβλέποντας από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων (ακόμη και σύμβουλοι της πλειοψηφίας διαφωνούσαν) ότι η εισήγηση δεν συγκέντρωνε τα απαραίτητα 2/3 των ψήφων, επέλεξε να την αλλάξει -σε βαθμό μη αναγνωρίσεως-, διατηρώντας όμως τεχνηέντως τον τελικό σκοπό της αρχικής πρότασης.
Η πέραν κάθε ερμηνείας εμμονή του στην υπερψήφιση της πρότασης που από κοινού εισηγήθηκαν ο δήμαρχος με το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χρήστο Παπάζογλου, τον οδήγησε μέσα από άλματα λογικής και λεκτικές ακροβασίες, στην άρον-άρον νέα «μεταλλαγμένη» εισήγηση, όπου η «διάθεση δημοτικής έκτασης», μετατράπηκε σε «κατ’ αρχήν παραχώρηση έκτασης», ώστε να αρκεί πλέον –κατά τη γνώμη του- η πλειοψηφία του 50+1.
 Η θλιβερή αυτή μεθόδευση αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία εμπαιγμό των θεσμών, των δημοτικών συμβούλων και της τοπικής κοινωνίας, που με ομόφωνη απόφαση και του τοπικού συμβουλίου και της λαϊκής συνέλευσης Καλαμιάς, τάχθηκε αντίθετη στην επίμαχη εισήγηση.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ θεωρεί αποκλειστικούς υπεύθυνους, για όσα πρωτόγνωρα συνέβησαν, το Δήμαρχο Αρταίων και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, ο οποίος απεκδύθηκε τον θεσμικό του ρόλο και εμφανίστηκε ως παραταξιακός εκπρόσωπος.

Τέτοιου είδους διαδικασίες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τραυματίζουν τον θεσμό, κάνουν δύσπιστους τους πολίτες και τελικά μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχουν.

 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ :
Χριστόφορος Ξυλογιάννης
Σπυριδούλα Ευαγγέλου-Τσίκου
Κώστας Σκορδής

Δεν υπάρχουν σχόλια: