31.7.12

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

  Με αποφάσεις που δεν λαμβάνονται στη Βουλή των Ελλήνων, με διαδικασίες που συντελούνται εν κρυπτώ, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (γνωστή και “ως τρόικα εσωτερικού”) χαρίζει τη βιώσιμη δημόσια ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στην κατ’ ουσίαν πτωχευμένη Τράπεζα Πειραιώς!
Η Α.T.E., η μόνη αμιγώς κρατική Τράπεζα της χώρας, είναι και η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών, ενώ τα κεφάλαια που χρειάζεται αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία, μέσω των πολιτικών εκφραστών της. Οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια της A.T.E. περνούν στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα επισφαλή δάνεια φορτώνονται στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου. Παράλληλα χαρίζεται στην Τράπεζα Πειραιώς το 40% του έγγειου αγροτικού κεφαλαίου, που σήμερα είναι υποθηκευμένο στην Α.T.E., ενώ όλες οι μεταποιητικές δραστηριότητες του χώρου (ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ κλπ.) οδηγούνται στο διαβόητο “Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας” και βγαίνουν στο σφυρί.
Καθιστούμε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει αυτή τη “δωρεά” και εγγυόμαστε στους αγρότες, στους εργαζόμενους της Α.T.E. και σε όλο τον ελληνικό λαό ότι δε νομιμοποιούμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να διασωθεί το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις αποφάσεις αυτές θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τη συμμετοχή τους στο τεράστιο αυτό πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Η Α.T.E. οφείλει να διατηρήσει και να ενισχύσει το ρόλο της ως μοχλός ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.
Αυτή τη μεγάλη ληστεία εμείς δεν θα την αφήσουμε να πραγματοποιηθεί. Και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένες πράξεις που θίγουν το δημόσιο συμφέρον.
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΡΤΑΣ
* Σας ενημερώνουμε επίσης ότι αύριο Τετάρτη 1/8, ώρα 10 το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας θα πραγματοποιήσει δράση έξω από το κατάστημα της Α.Τ.Ε. στην Άρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: