28.6.12

Για απιστία πάνε οι τράπεζες που έδωσαν δάνεια σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ


www.avantipopolo.gr

Τραπεζικά δάνεια ύψους 235 εκατ. ευρώ έλαβαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το 2000 έως το 2011 χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις ότι μπορούν να τα αποπληρώσουν, και τώρα ο οικονομικός εισαγγελέας καλεί τα τραπεζικά στελέχη να αποδείξουν ότι δεν περιέπεσαν στο αδίκημα της απιστίας, χορηγώντας τα θαλασσοδάνεια. Ο εισαγγελέας θα λάβει εξηγήσεις από τα τραπεζικά στελέχη (ξεκινώντας από την Αγροτική Τράπεζα).
Στη συνέχεια θα εξετάσει αν πρέπει να καλέσει ως ύποπτα και τα πρόσωπα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στην υπόθεση των δανειοδοτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο οικονομικός εισαγγελέας, τα κόμματα έχουν πάρει τραπεζικά δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ. Τα 235 εκατ. είναι χρέη από δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η ΝΔ, χρωστάει τα περισσότερα, περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 105 εκατ. στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς. Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα , στην Μarfin 10 εκατ. και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα επιτείνεται επειδή οι επιχορηγήσεις του ΠΑΣΟΚ θα είναι μειωμένες λόγω της εκλογικής του αποδυνάμωσης – οι της ΝΔ θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο είχε καταγγείλει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Λ. Αυγενάκης, ο οποίος σήμερα έχει εκλεγεί με την ΝΔ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: