25.11.11

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι-χέρι το Μνημόνιο με τον αυταρχισμό και την καταστολή

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2011
"Η αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή" σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην άμεση αντίδρασή του έπειτα από την εισβολή των ΜΑΤ και τις συλλήψεις στο κατειλημμένο κτήριο της ΔΕΗ.
Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται
Στο πλευρό των συλληφθέντων βρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι βουλευτές Βασ. Μουλόπουλος και Μιχ. Κριτσωτάκης, ο συντονιστής της Γραμματείας Κ. Αθανασίου και δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν άλλωστε όλες τις μέρες τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Την άμεση απελευθέρωση των 15 απαίτησε σε δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης τονίζοντας ότι "δεν είναι εγκληματίες, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ανθρώπων". Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης βρέθηκαν και στην Ευελπίδων, ενώ ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: "Η πρωτοφανής εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό και η σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς και δημοσιογράφων και πολιτών που συμπαραστέκονταν στο αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο ληστρικό χαράτσι επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή".
Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι "ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συναντιέται με τον πολύμορφο αγώνα των λαϊκών συνελεύσεων, των δημάρχων, των κινήσεων πολιτών ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλε η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση Παπανδρέου και υλοποιεί η συγκυβέρνηση Παπαδήμου" και κατέληξε: "Ενώνουμε τη φωνή μας με την αγωνιζόμενη κοινωνία, αξιώνουμε την άμεση κατάργηση του ληστρικού μέτρου που με εκβιαστικό τρόπο πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί και τη μη δίωξή τους".
"Μνημείο αυταρχισμού" χαρακτήρισε η Νεολαία Συνασπισμού την επέμβαση των ΜΑΤ στην ανακοίνωσή της και πρόσθεσε: "Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ θέτει ως εθνικό σχέδιο τη σωτηρία του τραπεζικού συστήματος, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καθίσταται φανερό ότι σε αυτό το σχέδιο δεν χωρούν όσοι και όσες αγωνίζονται για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εργασιακών κεκτημένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: