12.10.11

Στους ρυθμούς της πανεργατικής απεργίας κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ


Ζαγάρας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/10/2011
Στους ρυθμούς της πανεργατικής απεργίας της 19ης Οκτωβρίου κινούνται όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και δουλεύουν για τη μέγιστη δυνατή επιτυχία της. Με επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, αρχής γενομένης από την περιοδεία σήμερα το πρωί στην ΕΑΒ του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, και εξορμήσεις σε γειτονιές, τα μέλη του σχήματος οργανώνουν τη στήριξη των κρίσιμων αγώνων της περιόδου.
Χαρακτηριστικές της έντονης κινητικότητας εν όψει των αγωνιστικών ραντεβού της περιόδου, είναι οι χθεσινές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση της Γραμματείας και έπειτα στην ευρεία σύσκεψη των στελεχών του, συζητήθηκαν οι όροι για την καλύτερη προετοιμασία και την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας, όπως και οι κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που οφείλει να αναπτύξει το σχήμα σε τόπους δουλειάς και γειτονιές ώστε να ενταθεί το αίτημα άμεσης απομάκρυνσης της κυβέρνησης και της τρόικας.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων και δράσεων. Έτσι, εκτός της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στην ΕΑΒ, συνδικαλιστές του σχήματος θα επισκεφθούν σήμερα το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επισκέψεις κλιμακίων με επικεφαλής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ Πειραιά, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τον ΟΣΕ.
Ταυτόχρονα οι τοπικές επιτροπές προγραμματίζουν εξορμήσεις σε γραφεία εφοριών συνδυάζοντας και την καμπάνια κατά των χαρατσιών, όπως και σε ΟΑΕΔ προκειμένου να ανοίξουν το θέμα των ανέργων. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στέκονται αλληλέγγυες στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και στηρίζουν τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως και τον αγώνα των υπαλλήλων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στην Υγεία. Το πρωί επίσης του Σαββάτου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στο κάλεσμα των 18 δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών.
Στο μεταξύ, σημαντικό χαρακτηρίζεται, από τα στελέχη του σχήματος το "παγκόσμιο ραντεβού" των Αγανακτισμένων για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και τονίζουν τη σημασία της αντίστοιχης κινητοποίησης στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Πέρα από αυτά, στη συνεδρίαση της Γραμματείας έγινε μια πρώτη αποτίμηση των συνελεύσεων του σχήματος σε όλη τη χώρα. Από όλους επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα από τη συζήτηση που έγινε, καθώς και από τη συμμετοχή του κόσμου, ώστε στη συνέχεια να γίνει μια δεύτερη συζήτηση επί τούτου και να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα.
Σε ό,τι αφορά τέλος τις διεργασίες που γίνονται εντός των ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, αυτές αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Στην ίδια κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Α-Α, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, η Κομμουνιστική Ανανέωση και το ΕΠΑΜ φαίνεται να καταλήγουν, μετά τις συναντήσεις των τελευταίων ημερών, σε ένα κοινό κείμενο κατά των χαρατσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: