12.10.11

Απεργιακό μπαράζ διαρκείας






Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/10/2011


Με μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων απαντούν τα συνδικάτα στην ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, την ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τέλος στη διαρκή απειλή μείωσης του κατώτατου μισθού, μέτρο που επιμένει η τρόικα να υλοποιηθεί άμεσα.


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ενώ τις ίδιες ημέρες ανακοίνωσε απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ αντιδρώντας στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πυκνώνουν σε διάφορους κλάδους, με την ΠΟΕ - ΟΤΑ να συνεχίζει και σήμερα με στάση εργασίας μετά τις 11.30, ενώ και αυτή την εβδομάδα θα συνεχιστούν οι καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπουργεία και υπηρεσίες.

* Στάση εργασίας (11.30 - 15.00) μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην υγεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενώ την ίδια ημέρα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο για την παιδεία που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια.

* Για το ερχόμενο Σάββατο είναι προγραμματισμένο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο.

* Ακόμα δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου οι εφοριακοί, ενώ τρεις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι (18 - 23 Οκτωβρίου) και δεν αποκλείουν την παράταση των κινητοποιήσεων έως και τις 27 Οκτωβρίου.



Σπρώχουν στην ύφεση



"Για εκθεμελίωση δικαιωμάτων" και παρατεταμένη επίθεση εις βάρος της μισθωτής εργασίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος σημειώνοντας ότι η εξίσωση προς τα κάτω των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα βυθίσει τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την επόμενη διετία και σε νέο φαύλο κύκλο αύξησης της ανεργίας και μείωσης συντάξεων και μισθών.

Όπως ανέφερε, οι αποφάσεις κυβέρνησης και τρόικας υπερβαίνουν τα όρια του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας καταργώντας τον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ με αυθαίρετο τρόπο επιβάλλεται η κατάργηση των συμβάσεων στις ΔΕΚΟ. Για την εφεδρεία ανέφερε ότι "είναι προκαταβολή του επιδόματος ανεργίας". Οπως σημείωσε "ό,τι όπλο έχουμε θα το χρησιμοποιήσουμε", ενώ κάλυψε πλήρως τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.



Μισθολόγιο φτώχειας



Οι δημόσιοι υπάλληλοι με το νέο μισθολόγιο βαθμολόγιο οδηγούνται στα όρια της έσχατης φτώχειας, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι μισθολογικές απώλειες φθάνουν το 55% με τον εισαγωγικό μισθό για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης να διαμορώνεται στα 450 ευρώ (καθαρά) και για τους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στα 660 ευρώ.

"Είναι μέτρα που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν είχαμε φανταστεί" τόνισε προσθέτοντας ότι η παραβίαση του Συντάγματος (άρθρο 103) για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί βήμα για την "υποχώρηση και υποβάθμιση της δημοκρατίας".



Λαιμητόμος...



Για μέτρα λαιμητόμο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση. "Απολύονται εργαζόμενοι από το δημόσιο, ακόμα και μόνιμοι υπάλληλοι, καταργούνται οργανικές θέσεις. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο πρώτα καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις, μετά απολύονται όσοι εντάσσονται σε συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και καταργούνται οι θέσεις τους και στη συνέχεια καταργούνται οι υπόλοιπες οργανικές θέσεις που πλεονάζουν και απολύονται οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που κατέχουν θέσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια: