6.10.11

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της χώρας

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/10/2011
“Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής οικονομίας και της χώρας” είπε από την πλατεία Κλαυθμώνος ο Αλέξης Τσίπρας, που συμμετείχε χθες το πρωί στην απεργιακή κινητοποίηση. Έσπευσε πάντως να προσθέτει ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις και η συσπείρωση του λαού μπορούν να σπάσουν το συμβόλαιο, καλώντας: “να τους στείλουν σπίτι τους πριν χρεωκοπήσουν για τα καλά την ελληνική οικονομία”.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε νωρίτερα στο κανάλι Alter για τις πολιτικές εξελίξεις, τον διπλό εκβιασμό τρόικας προς κυβέρνηση ότι δεν θα δώσει την 6η δόση αν δεν νομοθετηθούν οι αποφάσεις και κυβέρνησης προς λαό, “η κυβέρνηση μεταφέρει τον εκβιασμό πολλαπλάσιο λέγοντας ότι αν δεν πληρώσετε όλα τα χαράτσια δεν θα έχετε μισθούς” είπε, ενώ επιτέθηκε σφοδρά προσωπικά στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον “ντίλερ”. "Η ελληνική διαπλοκή με την ξένη τοκογλυφία έρχονται και κάνουν πλιάτσικο στη χώρα” υποστήριξε, έθεσε ως παράδειγμα τη θερμή υποδοχή των Γερμανών βιομηχάνων στον πρωθυπουργό που “τον σηκώνουν στα χέρια γιατί τους τάζει επενδύσεις στην Ελλάδα με μισθούς σκλαβιάς” και δεν δίστασε να δηλώσει ότι θα άρει τη βουλευτική του ασυλία, προκαλώντας να του κάνουν μήνυση “αν έχω άδικο σε αυτά που λέω”.

Κυβέρνηση, ΣΕΒ, κόμματα Μνημονίου, οι συνεργάτες της τρόικας
Ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε, περισσότερο ρητορικά, ποιοι είναι εκείνοι που έβαλαν την ιδέα στην τρόικα για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κάνοντας ρητή αναφορά στους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη για "εξωθεσμικούς παράγοντες". Όπως ωστόσο τόνισε: “Η τρόικα δεν ήρθε εδώ γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Ήρθε εδώ και είχε συνεργάτες, ανθρώπους που υποδείκνυαν ποια είναι η παραγωγική και οικονομική διάρθρωση και πού πρέπει να επέμβουν και να παρέμβουν”. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παρακάτω, ονοματίζοντάς τους: “Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τους συνεργάτες στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο, στον ΣΕΒ και στον κ. Δασκαλόπουλο, στα κόμματα του Μνημονίου και τους συμβούλους των κομμάτων του Μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, της κας Μπακογιάννη και φυσικά του κυβερνώντος κόμματος και σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία”.
Τα βέλη του προέδρου του ΣΥΝ στράφηκαν και προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι ήταν εκείνος που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική ζωή την πρόταση για την εκποίηση 50 δισ. δημόσιας περιουσίας, πριν καν το πει η τρόικα: “Το μεγάλο έγκλημα δηλαδή της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας και του εθνικού μας πλούτου είναι συναινετικό με τον κ. Σαμαρά”. Επιπλέον, θύμισε ότι ο Α. Σαμαράς μίλησε πρώτος για την εφεδρεία, ενώ ανέδειξε τη σημαντικότερη διαφωνία με την πολιτική πρόταση της Ν.Δ., τη μείωση της μεγάλης φορολογίας.

Μέτωπο και αναδιανομή του πλούτου
Έτσι, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αντέστρεψε τα “ψευδεπίγραφα και εκβιαστικά διλήμματα” της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από την Κατοχή έχουμε τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ύφεση, το πραγματικό δίλημμα είναι: Μνημόνιο, λιτότητα και χρεωκοπία ή Αναδιανομή του πλούτου, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία; “Εμείς λέμε ότι η χώρα χρειάζεται πρωτίστως αναδιανομή του πλούτου” επεσήμανε κάνοντας και πάλι λόγο για εκείνους που δεν πληρώνουν, όχι επειδή δεν έχουν, αλλά “επειδή έχουν μάθει έτσι”. “Έχουν 600 δισ. καταθέσεις στην Ελβετία. Έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο σε όλο τον κόσμο και δεν πληρώνουν δεκάρα όλοι αυτοί. Έχουμε μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι έχουν τεράστια κέρδη" τόνισε και πρόβαλε εκ νέου τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ριζική αναδιανομή. Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο, κάλεσε όλες τις δυνάμεις του "πρώην ΠΑΣΟΚ" "που αντιλαμβάνονται αυτήν την κοινωνική ευθύνη να έρθουν μαζί μας", κάλεσε το ΚΚΕ να αφήσει τους σεχταρισμούς, αναδεικνύοντας το παράδειγμα του ΕΑΜ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: