21.10.11

Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε 11 εκατομμύρια και είναι 154


"Σήμερα μιλάει ο λαός. Και όταν μιλάει ο λαός, τα πολλά λόγια είναι περιττά, είναι φτώχεια. Είμαστε 11 εκατομμύρια και είναι 154. Η λαϊκή οργή έχει γίνει πια ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω". Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας το μήνυμα της μεγαλειώδους απεργιακής διαδήλωσης.
Στη διάρκειά της ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά "Σήμερα αντιπαρατίθενται δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα της υποταγής, της μιζέριας, των καρτέλ της διαπλοκής και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης. Αυτή η νέα Ελλάδα, η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, θα νικήσει τους ολιγάρχες και θα στείλει την κυβέρνηση Παπανδρέου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα. Μας αξίζει μια καλύτερη προοπτική, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Ο ελληνικός λαός είμαστε βέβαιοι ότι είναι σε θέση να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να δώσει προοπτική ελπίδας"κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα τόνισε "Από 'δώ και μπρος τα πράγματα θα κριθούν κυριολεκτικά από τον γίγαντα λαό και όχι από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση και από συμβούλια και διαβούλια με τα άλλα κόμματα. Μία είναι η λύση: Ο πλούτος που υπάρχει σε αυτή τη χώρα να γίνει λαϊκός. Να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά της Ε.Ε. και μονόπλευρα να διαγραφεί το χρέος. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει».

Ο Δημ. Χατζησωκράτης εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε: "Οι σημερινοί απεργιακοί αγώνες είναι για μεγάλα βασικά δικαιώματα: το δικαίωμα στην εργασία, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το δικαίωμα στη στοιχειώδη επιβίωση. Η κυβέρνηση ακολουθεί εντελώς λάθος δρόμο. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί".
Στην ανακοίνωσή του για το σημερινό συλλαλητήριο το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Σύνταγμα καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν στην πλατεία "μέχρι να φύγουν".
Όπως αναφέρει, "το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με τους λίγους φίλους του, θα επιμείνει στην προσπάθειά του από τις μέρες της πλατείας Ταχρίρ: Πάμε και μένουμε στο Σύνταγμα. Θα φύγουμε όταν φύγουν. Πολιτική απεργία μέχρι να πέσουν. Μέτωπο του λαού, ένα νέο ΕΑΜ. Ενότητα της αριστεράς. Παύση Πληρωμών. 'Όχι' στην Ευρωζώνη. Δημοκρατία. Κοινωνική δικαιοσύνη".


Δεν υπάρχουν σχόλια: