30.6.11

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την αστυνομική βία


www.avgi.gr
Πουλακίδας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/06/2011
undefined
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έθεσε πρώτος το πρωί το θέμα των επιθέσεων, ενώ εντύπωση προκάλεσε η επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα στους Αγανακτισμένους πολίτες.
Λίγο μετά τον τραυματισμό του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργου Χαρίση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τις δυνάμεις των ΜΑΤ και "τον βρόμικο ρόλο που έχουν αναλάβει" λέγοντας ότι "εκτυλίσσεται ένα βρόμικο, τρισάθλιο παιχνίδι ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και τους προβοκάτορες παρακρατικούς κουκουλοφόρους". Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν, με τη Σοφία Γιαννακά να φωνάζει "έλεος" και να ζητά στοιχεία, ενώ και ο προεδρεύων Βύρων Πολύδωρας τον πίεζε να σταματήσει. "Δεν μπορεί αυτή η πτέρυγα της Βουλής να μείνει με άδεια έδρανα. Δεν μπορείτε στο όνομα κάποιων εκτρωμάτων, τα οποία αποφασίζετε, να επαναφέρετε τη χώρα σε αλήστου μνήμης εποχές", τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.
"Εμείς εμποδίζουμε τους βουλευτές να μπουν στη Βουλή;" φώναξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο Π. Λαφαζάνης υπενθύμισε ότι "θύλακες παρακρατικοί, με γνωστό ρόλο, συντηρούν αυτό το παιχνίδι" και η Βουλή συνεδριάζει "σε ένα κλίμα γενικότερο αστυνομοκρατίας".

"Κατηγορώ" Αλ. Παπαρήγας για διαδηλωτές, προβοκάτορες
Λίγες ώρες μετά την επίθεση με γιαούρτι κατά της Λιάνας Κανέλλη, η γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για προβοκάτσια επειδή τα επεισόδια έγιναν την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας. "Τι θα πει Αγανακτισμένοι; Θέλετε να συσκοτίσετε τον ταξικό χαρακτήρα της κρίσης και τον ταξικό χαρακτήρα της διεξόδου" είπε η Αλ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι "δεν κάνουμε εικόνισμα" το κίνημα. Αμφισβήτησε και τον ακομμάτιστο χαρακτήρα των κινητοποιήσεων ("το πρωί έχετε τις κομματικές ταμπέλες και το απόγευμα τις βγάζετε"). Επίσης είπε ότι στο κίνημα "είναι μέσα γνωστοί εθνικιστές, άνθρωποι σε ειδικές ομάδες φιλάθλων που το Σαββατοκύριακο πάνε στα γήπεδα και τις άλλες μέρες κάνουν τους μπράβους στα νυχτερινά κέντρα" προκαλώντας την αντίδραση του ΛΑΟΣ.

Αλ. Τσίπρας: Τώρα θα διαφοροποιηθούμε από τους πολίτες;
"Τούτη την ώρα δεν είναι σωστό το τάιμινγκ, δεν είναι σωστή η συγκυρία να εκφράσουμε από τούτο 'δώ το βήμα ή τις αντιρρήσεις μας με τις σημαίες και τα αιτήματα που ο καθένας επιλέγει να εκφραστεί" σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας την στάση της Αλ. Παπαρήγα.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τις αστυνομικές επιθέσεις, αλλά και την δράση των κουκουλοφόρων: "Αυτοί οι οποίοι πετάνε πέτρες είναι αυτοί που συνεργάζονται μια χαρά κάθε φορά που υπάρχει επιλογή. Αυτοί οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα πιάστηκαν από τον φωτογραφικό φακό να αφήνουν ρόπαλα στα σημεία που συγκεντρώνονταν οι διαδηλωτές και δεν υπήρξε καμία ΕΔΕ για να δούμε τι είναι αυτοί, ποιοι είναι αυτοί οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι. Το γνωστό έργο προκειμένου να υπερασπιστούν την εξουσία που όταν η εξουσία αισθάνεται την ανασφάλεια του λαού που βγαίνει στον δρόμο και την αμφισβητεί επιλέγει και χρησιμοποιεί τη βία".
"Δεν νομίζω ότι είναι ο σωστός δρόμος να δείχνετε στους Αγανακτισμένους να φύγουν από την αγανάκτηση και να περάσουν στην οργή. Υπάρχει ένταση στη Βουλή, γιατί δεν περνάνε στην οργή να τα στραπατσάρουν όλα;" ήταν η απορία του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: