2.7.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΤΑ 26 – 06 – 2010

Πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αρτας του Συνασπισμού
Στην ολομέλεια συζητήθηκαν οι αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου του Συνασπισμού και
οι εξελίξεις που ακολούθησαν με την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας και την
διαφαινόμενη δημιουργία από μέρους της νέου πολιτικού σχηματισμού.
Επίσης συζητήθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης του Συνασπισμού στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

1. Η Νομαρχιακή οργάνωση Αρτας επισημαίνει ότι αποτέλεσε λαθεμένη επιλογή η αποχώρηση των συντρόφων από τον Συνασπισμό σε μια περίοδο που η κοινωνία απαιτεί την μέγιστη δυνατή συμπαράταξη δυνάμεων και προσδοκά πολλά από την αριστερά. Είκοσι και πλέον χρόνια ο Συνασπισμός πορεύτηκε μέσα από τις διαφορετικές απόψεις, πάντα όμως εύρισκε τις διεξόδους επικοινωνίας και συννενόησης. Η ακατανόητη αυτή πράξη είναι σίγουρο πως δεν δεν θαβρεί ανταπόκριση στα μέλη και στους φίλους του κόμματος που δίνουν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια μικρές και μεγάλες μάχες στα κοινωνικά μέτωπα.

2. Οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά, για τους εργαζόμενους που ρίχνονται στον καιάδα, για τους νέους που οδηγούνται στην γκιλοτίνα θα αποτελέσουν ένα μαζικό λαϊκό δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Στα πλαίσια των συνεδριακών αποφάσεων η Νομαρχιακή Οργάνωση του Συνασπισμού
στηρίζει την παράταξη της «Δημοτικής Αλλαγής» και την υποψηφιότητα της επικεφαλής της Ολγας Γεροβασίλη στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον διευρυμένο πλέον Δήμο Αρταίων.
Ο Συνασπισμός καλεί τις λαϊκές ριζοσπαστικές αριστερές και σοσιαλιστικές δυνάμεις, καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν νέα ορμή στην αυτοδιοικητική παράταξη. Με τη συμμετοχή τους και τη δράση τους, να την αναδείξουν, με βάση ένα επαναδιατυπωμένο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες από την πλευρά των λαϊκών αναγκών,σε πρωταγωνιστικό παράγοντα.
Η Δημοτική Αλλαγή αποτελεί ελπιδοφόρα, εναλλακτική και ρεαλιστική, πρόταση για τον διευρυμένο Δήμο Αρταίων.
Με όραμα και γνώση, ικανή και έμπειρη, με μια μαχητική συνεπή διαδρομή δέκα και πλέον χρόνων αποτυπωμένη βαθιά στη συνείδηση των πολιτών διεκδικεί πλέον την πλειοψηφία στον Δήμο Αρταίων.

3. Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αρτας του Συνασπισμού θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση μιας νέας πλατιας ενωτικής αυτοδιοικητικής παράταξης ικανής να φέρει άλλον αέρα στον Δήμο Νικολάου Σκουφά έξω από τη συντηρητική διαχείριση που έχει πλέον γίνει βαρίδι για τις τοπικές κοινωνίες.

4.Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αρτας του Συνασπισμού θα συμβάλει στην μάχη των περιφερειακών εκλογών ενισχύοντας τα ενωτικά ψηφοδέλτια της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: