16.7.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΤΑ 14 – 07 – 2010

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Ευρωπαϊκη Ενωση και η δουλοπρεπής ελληνική κυβέρνηση τους οδηγούν στην ολοκληρωτική καταστροφή

Με αφορμή το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζει την περικοπή των αγροτικών επιδοτήσεων στις χώρες της Ε.Ε. που παραβιάζουν το σύμφωνο σταθερότητας το αγροτικό τμήμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού έδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
« Μετά την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους και τους υπαλλήλους η σειρά του αγροτικού πληθυσμού της χώρας να περάσει από τη λαιμητόμο της της τρόϊκας.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, σε νέες οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την αναστολή των επιδοτήσεων προς τους αγρότες των χωρών των οποίων το έλλειμμα υπερβαίνει το 3% και το χρέος το 60%. Είχε προηγηθεί στη 1 Ιουλίου η πρόταση – εισήγηση του επιτρόπου Όλι Ρεν για το θέμα αυτό.
Απέναντι σε αυτή τη συμφωνία, η οποία αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην καταστροφή τους Έλληνες αγρότες και την αγροτική οικονομία της χώρας μας, αν υπήρχε κυβέρνηση η οποία στοιχειωδώς θα προάσπιζε τα συμφέροντα των πολιτών της και της εθνικής οικονομίας όφειλε να είχε «σηκώσει και τις πέτρες» με την αντίδρασή της.
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύονται τουλάχιστο κατώτεροι των περιστάσεων αρμενίζοντας στα πέλαγα της πράσινης ανάπτυξης.
Ούτε για τα «μάτια του κόσμου» δεν έκανε καμία δήλωση διαφωνίας ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Οι αγρότες αλλά και όλος ο ελληνικός λαός δεν έχουν άλλη επιλογή.
Η κυβέρνηση αυτή έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη για τα συμφέροντα των αγροτών και όλου του ελληνικού λαού.
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: