9.6.10

Νάσος Ηλιόπουλος: Να γίνουμε κόμμα

Νάσος Ηλιόπουλος: Να γίνουμε κόμμα
Σφέτσα Δάφνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/06/2010

“Το στίγμα αυτού του Συνεδρίου και το αίτημα των μελών που το προκάλεσαν ήταν να γίνουμε κόμμα” σημείωσε ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσος Ηλιόπουλος, στην τοποθέτησή του το Σάββατο το βράδυ στο Συνέδριο, κατά τη διάρκεια της οποίας καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους του κόμματος. Ο Ν. Ηλιόπουλος επικεντρώθηκε στη σημασία του τρόπου λειτουργίας του ΣΥΝ υπεραμυνόμενος των ρυθμίσεων για την εσωτερική λειτουργία.

“Τα συνέδρια υπάρχουν για να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις και όχι για να κάνουν παζάρια ή να λειτουργούν στη βάση εκβιασμών”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι “το να γίνουμε κόμμα δεν εξαντλείται στις ρυθμίσεις”: “Πρώτα απ' όλα σημαίνει καθημερινή και συγκροτημένη παρέμβαση στους κοινωνικούς χώρους, σημαίνει να οργανώνουμε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις αλλά και την καθημερινότητα των κομματιών της κοινωνίας που πλήττονται από την κρίση μέσα από δίκτυα αλληλεγγύης και μορφές αυτοοργάνωσης”.

Επεσήμανε τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, που “χρησιμοποιεί το μηχανισμό στήριξης για να διαλύσει ό,τι δεν κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια”, ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση που άνοιξε κατά την προσυνεδριακή διαδικασία για “ανάγκη επιστροφής στον μαρξισμό” υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του κόμματος βρίσκεται “στην πρωτοπορία του σύγχρονου μαρξισμού” και κατέληξε:

“Ο μαρξισμός μας διδάσκει ότι πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης. Με αυτήν την έννοια είναι λάθος ερωτήματα του τύπου τι θα κάνουμε με το ευρώ αν γίνουμε κυβέρνηση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: