20.6.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΤΑ 18–06–2010

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ



Η Αυτόνομη Παρέμβαση με αφορμή τα νέα μέτρα για τα εργασιακά δικαιώματα έδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:



«Σε κρίση δημοκρατίας εξελίσσεται πλέον η μέχρι σήμερα οικονομική κρίση.

Η κυβέρνηση με όχημα τα προεδρικά διατάγματα παρακάμπτει το ελληνικό σύνταγμα, την ισχύουσα νομολογία, τη σύμβαση για τα δικαιώματα των ανθρώπων, το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο καταργώντας όλο το εργασιακό και ατομικό δίκαιο. Ενδεικτικά:

1. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και υψηλής ανεργίας σε μια χώρα μάλιστα με το χαμηλότερο δείκτη επιδότησης και προστασίας των ανέργων, λύνει τα χέρια των εργοδοτών για περισσότερες και φθηνότερες απολύσεις.

2. Δημιουργεί ένα νέο δίχτυ προστασίας και αυξημένων εγγυήσεων για τους εργοδότες και το κεφάλαιο καταργώντας από την άλλη και τα τελευταία δικαιώματα και εγγυήσεις για τους εργαζομένους.

3. Καθιστά ανενεργό τον ΟΜΕΔ και επιφέρει δραστική μείωση των αποζημιώσεων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, στο ρόλο του κοινού ψεύτη–απατεώνα αφού έπαιξε πλέον και το τελευταίο επικοινωνιακό χαρτί της, επιχειρεί με παραπειστικό τρόπο να μετριάσει τις εντυπώσεις για το προεδρικό διάταγμα έκτρωμα, λέγοντας ψέματα ότι δεν αλλάζει το ύψος της αποζημίωσης, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι θα γίνει κανόνας η καταβολή της μισής αποζημίωσης σε κάθε απόλυση.

Συνεχίζοντας τον σφαγιασμό 6,5 εκατομμυρίων εργαζομένων η κυβέρνηση ετοιμάζει κατ’ εντολή της τρόϊκας την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κανένας δισταγμός, καμμιά ανοχή, κανένας φόβος από τους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: