3.5.10

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 6, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΚΚΑΒΑ, ΑΡΤΑ

ΤΗΛ: 26810 22102 FAX: 2681022102 e-mail: synarta@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΤΑ 03–05–2010



Η Αυτόνομη Παρέμβαση μπροστά στην Γενική Απεργια στις 5 Μαϊου έδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010

10 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,

Ζούμε την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευ­ταίων δεκαετιών σε βάρος των κατακτήσεών μας που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες.

Η Κυβέρνηση μαζί με το Διευθυντήριο της Ε.Ε.-ΔΝΤ κατεδαφί­ζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων.

Η κυβέρνηση με την επιλογή της να προ­σφύγει στο «μηχανισμό στήριξης» ΕΕ-ΔΝΤ οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε κατεδάφιση, με σκληρά μέτρα σε βάρος εργαζομέ­νων και συνταξιούχων όπως:

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τις τε­λευταίες δεκαετίες, με την στήριξη του ΛΑΟΣ, του ΣΕΒ, των μεγάλων συγκροτημάτων των ΜΜΕ οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και είναι μεγάλες οι ευ­θύνες τους για το παραγωγικό έλλειμμα της χώρας, την απαξίωση του Δημόσιου τομέα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη δη­μιουργία των σημερινών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους.

Αφού υπηρέτησαν πιστά το νεοφιλελεύθε­ρο οικονομικό μοντέλο, σήμερα στην πα­γκόσμια οικονομική κρίση, όπου αδυνατεί το μοντέλο αυτό να δώσει λύσεις, η κυβέρ­νηση συναινεί να χρησιμοποιηθεί η χώρα και οι εργαζόμενοι ως πειραματόζωα, για να εφαρμοστούν οι σκληρότερες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές στην ιστορία της Ευρώπης.

Υπάρχει άλλος δρόμος.Αλλά πρέπει όλοι και όλες να βρεθούμε στον Αγώνα.

1. Για να απεμπλακούμε από τους «μηχανισμούς στήριξης» Για να στηθεί ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης με μέτρα που θα καταπολε­μούν την ανεργία, θα τονώνουν την ανάπτυξη.

2. Για δημόσιο κοινωνικό έλεγχο στο χρηματοπι­στωτικό σύστημα.Για Πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυ­γκρότηση της οικονομίας.Για μείωση στρατιωτικών δαπανών και εξοπλι­στικών προγραμμάτων.

3. Για προστασία των ανέργων.Για ενίσχυση των κατώτερων μισθών και συντά­ξεων

4. Για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστή­ματος και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτή­ρα του.Για πραγματικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Εργαζόμενοι - Εργαζόμενες

Έχουμε ιστορικές ευθύνες, για μας και τα παιδιά μας, να προστατέψουμε και να διευρύνουμε τα δι­καιώματά μας και να εμποδίσουμε την ισοπέδωση της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν σε κανέναν τίποτα.Να βάλουμε εμείς πάνω από τα κέρδη τους τις δι­κές μας ζωές.

Με τους αγώνες μας ενωτικά και μαζικά να ακυρώ­σουμε τα αντεργατικά σχέδια, να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου.

Να μην αφήσουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: