22.4.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΤΑ 19 – 04 – 2010

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Η Κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο «Καλλικράτης» για την αυτοδιοίκηση σχέδιο το οποίο κινείται στις ράγες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, περιορίζει τις κοινωνικές υποχρεώσεις του κράτους και δίνει τα πάντα στους ιδιώτες.
Το σχέδιο αυτό απομακρύνει ακόμη περισσότερο την τοπική εξουσία απ’ όποια δυνατότητα λαϊκού ελέγχου και καθιστά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,προέκταση της κρατικής εξουσίας για την εφαρμογή των καταστροφικών για τη χώρα πολιτικών και την αναπαραγωγή του διεφθαρμένου δικομματικού συστήματος εξουσίας.
Οι αλλαγές που φέρνει ο «Καλλικράτης» γίνονται σε μια περίοδο σφαγιασμού των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων και επιφυλάσσουν ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Αρτα, εργαζόμενοι στους Δήμους και στις κοινωνικές τους, υπηρεσίες, χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, μέσω του Καλλικράτη μπαίνουν στο σφαγείο των νεοκατακτητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης.
Η κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη στην σύγχρονη νεοαποικιοκρατία, τους δίνει θυσία, σε αγαστή συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
35-40 χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, αφού καμιά σύμβαση δεν θα ανανεωθεί.
Κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες, μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης Δήμων, υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.
Απολύσεις ακόμη και μόνιμων αφού όλο το προσωπικό θα μεταφερθεί αρχικά σε προσωποπαγείς θέσεις. Στη συνέχεια θα συσταθούν νέοι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) με θέσεις που μπορεί να είναι λιγότερες από το προσωπικό που υπηρετεί. Άρα απολύσεις όσων περισσεύουν. Κορυφαίοι υπουργοί (Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου) ετοιμάζουν το έδαφος λέγοντας ότι μονιμότητα υπάρχει εφόσον υπάρχει θέση, καθώς και ότι προβλέπεται «ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης» για υπερχρεωμένους Ο.Τ.Α., δηλ. για την πλειοψηφία τους. Θα τεθούν υπό επιτήρηση οι Δήμοι για τα έσοδα και τις δαπάνες τους και τα πρώτα θύματά τους θα είναι οι εργαζόμενοι.
Κατάργηση θέσεων και αλλαγή εργασιακής σχέσης για τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα αφού κάθε Δήμος θα τα συγχωνεύσει υποχρεωτικά ώστε να έχει μόνο δύο εκ των οποίων το ένα θα είναι κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση, εφόσον υπάρχει. Κινδυνεύουν δηλ κυρίως εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ κλπ να μεταταχθούν σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Κατάργηση της αποκλειστικής αρμοδιότητας των ΟΤΑ να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα απορρίμματα και μεταφορά της στην Περιφέρεια ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα στους ιδιώτες.

Τα σκληρά αντεργατικά-αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, καταστροφικά για τη χώρα και το λαό της μπορούν να ανατραπούν.

Να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ, γιατί αύριο θα είναι ΑΡΓΑ।
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
ΩΡΑ 10 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: