11.10.12

Ο Αλέξανδρος δεν είναι μόνος

Η τρικομματική κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα, επιχειρεί να συνεχίσει με πιο επιθετική μορφή τις καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων. Στην κατεύθυνση αυτή, μοναδικό εμπόδιο μπορεί να σταθεί η λαϊκή αντίσταση, η οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, όπως έγινε με τους αγώνες των δύο προηγούμενων χρόνων.

Σε ακόμα μια προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων αυτών, με εντολή της κυβέρνησης εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωση για απαγόρευση των διαδηλώσεων σε περιοχές της Αθήνας, ενόψει των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων της 9/10. Πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, υλοποιώντας το κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης του λαού, η αστυνομία προχώρησε σε 220 προσαγωγές και 24 συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο Αλέξανδρος, μέλος της Αριστερής Ενότητας Φιλοσοφικής.

Από τη στιγμή που συνελήφθη του απαγορεύτηκε να δει δικηγόρο, ενώ το κατηγορητήριο που στοιχειοθετήθηκε, στηρίχθηκε στο ιδιώνυμο αδίκημα της διάπραξης αδικημάτων με «καλυμμένο πρόσωπο» (ο φοιτητής απλά κρατούσε μάσκα για τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν), ενώ προστέθηκαν η αντίσταση κατά της αρχής και άλλα αδικήματα τα οποία η αστυνομία συνηθίζει να «φορτώνει» χωρίς κανένα στοιχείο.

Την ίδια στιγμή απειλείται η δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την ΕΛ.ΑΣ στο διαδίκτυο.

Η αναίτια σύλληψη του Αλέξανδρου και, γενικά οι 220 προσαγωγές της προηγούμενης πορείας, έρχονται να τοποθετηθούν δίπλα σε ένα πλαίσιο γενικότερης αυταρχικοποίησης του κράτους.
Δίπλα στη σύλληψη των 15 αντιφασιστών του Αγίου Παντελεήμονα, στο βασανισμό τους με ηλεκτροσόκ, τη σεξουαλική παρενόχληση μίας εξ αυτών από αστυνομικό, στον εξευτελισμό τους, οι συλλήψεις αυτές δείχνουν τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να επενδύσει πάνω στο φόβο και την τρομοκρατία.

Η πολιτική του φόβου όμως θα βρει απέναντί της όσους και όσες είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν ηθικά, πολιτικά, οικονομικά τους συλληφθέντες και τους κρατούμενους. 

Όσους και όσες εμπνέονται από τους αγώνες τον συλληφθέντων συντρόφων τους, εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο. Όσοι κρατούνται για τους αγώνες που έδωσαν μπορούν να είναι βέβαιοι για ένα πράγμα. 

Μπορεί να είναι απομονωμένοι αλλά δε θα είναι ποτέ μόνοι!

 Άμεση απελεθεύρωση του Αλέξανδρου!

Πηγή : http://arenilegal.wordpress.com/2012/10/11/tzimeros/

Δεν υπάρχουν σχόλια: