1.10.12

Το ηθικό και αξιακό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη στην χθεσινή ΑΥΓΗ της Κυριακής

"Τα θύματα της κοινωνικής φθοράς, τα στρώματα που πλήττονται από τα νέα μέτρα είναι η μήτρα των νέων ενισχυτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κύρια επιδίωξή μας είναι η συγκρότηση μιας «κοινωνικής συμμαχίας» που με σαφές και πειστικό πρόγραμμα θα διεκδικήσει την κυβέρνηση"

Η Κυριακή της 17ης του Ιούνη, οι κοινωνικοπολιτικές ζυμώσεις πριν απ’ αυτήν και η αλλαγή του πολιτικού χάρτη μετά απ’ αυτήν δείχνουν να μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο απεγκλωβισμού και ανάπτυξης για τη χώρα μας. Στα σίγουρα, όμως, αποτελούν ιστορική πρόκληση για τη δική μας Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, η ριζοσπαστική Αριστερά δυναμώνει τόσο πολύ τη φωνή της, διεκδικεί και παίρνει απ’ τους συμπολίτες μας την ηγετική θέση στην μάχη για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών κεκτημένων.
Στα ψηφοδέλτιά μας ακούμπησε, τον Μάη και τον Ιούνη, η ελπίδα για ανατροπή, οι πολιτικές μας θέσεις κέρδισαν την εμπιστοσύνη και οι βουλευτές μας πήραν την ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλείται να... προασπίσει μέσα στη Βουλή τη συλλογική αξιοπρέπεια και τα λαϊκά δικαιώματα, να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της πολιτικής δράσης, να επαναφέρει την ουσία της πολιτικής στο προσκήνιο. Ο πολιτικός μας φορέας έχει την ευθύνη να συνεχίσει να αντιστέκεται στη μέγγενη των Μνημονίων, να εξακολουθήσει να εμπνέει και να στηρίζει εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, δρόμους και πλατείες.
Άλλωστε, οι σχέσεις εμπιστοσύνης της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της κοινωνίας έχουν δομηθεί όχι μόνο απ’ τις αξίες, τις θέσεις και τις αρχές μας, αλλά και από τη συνεπή μας δράση και στο λαϊκό κίνημα και στο Κοινοβούλιο. Αυτή η κοινωνική γείωση της δικής μας Αριστεράς, η παρουσία μας σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα, η «εμμονή» μας στην ενότητα της Αριστεράς που θα διαμορφώνει και δεν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, αποτελούν τη δύναμη και το πλεονέκτημά μας.
Είναι αυτό το αξιακό φορτίο της ριζοσπαστικής αριστεράς, αυτό το ηθικό αριστερό πλεονέκτημα, που ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλείται να μετατρέψει σε πλεονέκτημα της κοινωνίας.
Τα θύματα της κοινωνικής φθοράς, τα στρώματα που πλήττονται από τα νέα μέτρα είναι η μήτρα των νέων ενισχυτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κύρια επιδίωξή μας είναι η συγκρότηση μιας «κοινωνικής συμμαχίας» που με σαφές και πειστικό πρόγραμμα θα διεκδικήσει την κυβέρνηση.
Γι’ αυτό και από τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού φορέα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ανοικτές διαδικασίες, με όρους που θα διαμορφώνονται από κάτω προς τα πάνω, σε αντιδιαστολή με τη συντηρητική, παρωχημένη, αντίστροφη δομή. Εξάλλου, η λογική του «ειδήμονα» δεν είναι συνυφασμένη με την Αριστερά.
Η ουσιαστική μας σύνθεση και η λειτουργία μας σε ενιαίο πολιτικό φορέα θα ενδυναμώσει τα ιδιαίτερα φυσιογνωμικά στοιχεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε να αξιοποιηθούν και να αναχαιτίσουν την επίθεση των δυνάμεων του κοινωνικού συντηρητισμού.
Για να γίνει πραγματικότητα το ιστορικό αίτημα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή και ανατροπή, για να κατακτήσουμε τον συναρπαστικό στόχο της ενότητας και της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: