17.9.12

Όλγα Γεροβασίλη : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Όλγα Γεροβασίλη, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέμα «Συζήτηση επί των εξελίξεων σε σχέση με τη μεταβίβαση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.».

Η βουλευτής Άρτας συμφώνησε με την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Γιάννη Παπαδημητρίου και εν συνεχεία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Τα τελευταία 2 χρόνια η πιθανότητα ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ είχε συζητηθεί πολλές φορές σε συνεδριάσεις αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων της Ηπείρου και πάντοτε, το κοινό σημείο των ομόφωνων ψηφισμάτων και αποφάσεων ήταν...
η κατηγορηματική, ρητή αντίθεση σε τυχόν ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Η αδράνεια και τα ευχολόγια οδήγησαν σήμερα κάποιους από αυτούς να επικαλούνται το εφικτό ως τη μοναδική λύση. Στ’ αλήθεια όμως, αυτό αποτελεί άλλοθι για την εφαρμογή προγραμματισμένων κατευθυνόμενων καταστροφικών για τον τόπο μας πολιτικών. Θα πρέπει λοιπόν να μας εξηγήσουν τι μεσολάβησε και έκαναν στροφή 180ο. Μήπως εκτιμούν ότι η επόμενη ημέρα για την Ήπειρο, τους παραγωγούς και τη ΔΩΔΩΝΗ θα είναι καλύτερη με αυτές τις εξελίξεις; Είμαι σίγουρη ότι αν απευθύνω αυτή την ερώτηση στον κάθε ένα προσωπικά, η απάντηση θα είναι πως όχι.

Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια σε λέξεις, αλλά δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται τον πλούτο της και ανακαλύπτουν τις πλέον εύηχες λέξεις για να εξωραΐσουν καταστάσεις, ώστε να εφαρμόσουν αντιλαϊκές πολιτικές. Έτσι, περιγράφουν ως ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, αξιοποίηση κάτι που εμείς ξεκάθαρα το λέμε «ξεπούλημα».

Η ΑΤΕ και η ΔΩΔΩΝΗ είναι τα πρώτα μεγάλα θύματα και αποκαλύπτουν πώς η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση εννοεί την «αξιοποίηση» και πώς ο πλούτος της Ελλάδας τελικά χαρίζεται σε ιδιώτες. Για τη ΔΩΔΩΝΗ όλοι σας το ζείτε καθημερινά, το γνωρίζετε καλά. Σας προτείνω λοιπόν, από εδώ σήμερα να φύγουμε με την ομόφωνη απόφαση της άμεσης ακύρωσης της εξευτελιστικής διαδικασίας πώλησης σε ιδιώτη.

Η θέση μας είναι ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να περάσει στα χέρια των φυσικών ιδιοκτητών της, αυτών που την ίδρυσαν και την πόνεσαν.
Μόνο έτσι η ΔΩΔΩΝΗ θα μπορέσει μέσα από την ανάλογη αναδιοργάνωσή της σε όλα τα επίπεδα, σε συνθήκες διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, βασισμένη σε ένα συνεταιριστικό αυτοδιαχειριστικό μοντέλο, να αναπτυχθεί και να παίξει κεντρικό ρόλο στη στήριξη της οικονομίας της περιοχής αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.» Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 Γραφείο Τύπου Όλγας Γεροβασίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: