12.9.12

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας Όλγας Γεροβασίλη


Η καινούρια σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων, με τα μέτρα που έχει επιβάλλει και με όσα ακόμα προγραμματίζει, οργανώνει την κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

 Η υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει σε όλους τους μαθητές την δωρεάν και χωρίς εμπόδια πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση, μεταφέρεται πλέον στις πλάτες των γονιών και στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών Οι σχολικές επιτροπές ασφυκτιούν οικονομικά, αδυνατώντας να παίξουν τον ρόλο τους και να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων. Η ελληνική οικογένεια θα κληθεί  πολύ σύντομα να...
πληρώσει η ίδια τα ελλείμματα που δημιούργησε -και εξακολουθεί να συσσωρεύει- η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών στον πολύ σημαντικό τομέα της Παιδείας.

 Το βάθος και η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος για μια κοινωνία. Η πλατιά παιδεία και η ουσιαστική γνώση είναι διαχρονικές αξίες και αποτελούν τα πιο ισχυρά όπλα των παιδιών μας, ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες.

 Οι μαθητές και τα σχολειά τους είναι το κίνητρο και η ελπίδα μας για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και στους δασκάλους τους, αισιοδοξία και δύναμη για την καινούρια σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: