6.9.12

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις επικίνδυνες παρεκτροπές του Κονίτσης

Ερώτηση σχετικά με το γνωστό μισαλλόδοξο κήρυγμα του μητροπολίτη Κονίτσης, συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη.

Ερώτηση 
Προς τους κ.κ. Υπουργούς 
- Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού 
- Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Να παρέμβει η κυβέρνηση στις επικίνδυνες παρεκτροπές του μητροπολίτη Κονίτσης και των στρατιωτικών ακροατών του. 

Το μισαλλόδοξο κήρυγμα του μητροπολίτη Κονίτσης στις γιορτές μίσους στη Βούρμπιανη και η επίθεση ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και στο ΚΚΕ, δείχνει ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας.
Γιατί η ανάμειξη ιερέων στην ενεργό πολιτική, που χρησιμοποιούν τον άμβωνα για να χειραγωγήσουν τους πιστούς, δεν είναι σημερινό φαινόμενο.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός - όπως προκύπτει από... το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο – ότι στις εκδηλώσεις της Βούρμπιανης και ιδιαίτερα στο λόγο με τις φραστικές επιθέσεις μίσους του μητροπολίτη, παρευρέθηκαν στελέχη του στρατού, μεταξύ των οποίων και ανώτατα με την υπηρεσιακή τους στολή, τα οποία και προσφώνησε ο Κονίτσης.

Επειδή ο Κονίτσης ξεπέρασε όλα τα όρια,
Επειδή έχουν περάσει 62 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου και 28 χρόνια από την συνάντηση των Βαφειάδη και Τσακαλώτου, αντιπάλων και εκ των πρωταγωνιστών του Εμφυλίου, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης,
Επειδή οι στρατιωτικοί έχουν ως αποστολή την εθνική άμυνα και όχι την υποστήριξη του εθνικού διχασμού,

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
      1. Θα παρέμβει ο Υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας στον μητροπολίτη το θρησκευτικό του ρόλο;
      2. Θα παρέμβει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας στους συγκεκριμένους στρατιωτικούς το ανεπίτρεπτο της συμμετοχής τους σε τέτοιες εκδηλώσεις εθνικού διχασμού;

Οι ερωτώντες βουλευτές 
Αναστάσιος Κουράκης 
Θεόδωρος Δρίτσας 
Όλγα Γεροβασίλη 
Χρήστος Μαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: