23.7.12

Όλγα Γεροβασίλη: Το "στοίχημα" της Αριστεράς

http://tilevoasartas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5208.html#.UA2jKk59nLE.facebook

Η ευθύνη των 71 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

αναδημοσίευση από το ΧΡΗΜΑ plus
   Όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες μας από το '74 και μετά, είτε δρούσαν στο προσκήνιο, είτε λειτουργούσαν στο παρασκήνιο, συστηματικά υπνώτιζαν και εγκλώβιζαν τον ελληνικό λαό. 
   Στο έδαφος μιας συνεχώς μειούμενης παιδείας, με κύρια εργαλεία τα κατευθυνόμενα media και το εμπόριο ελπίδας, αποθέωναν την μονάδα απαξιώνοντας τη συλλογικότητα, διαστρέβλωναν - με την πρακτική τους - την έννοια του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, υπέθαλπαν παρακρατικές λειτουργίες, φτιασίδωναν τον φασισμό και προπαγάνδιζαν το νεοφιλελευθερισμό ως εφικτό μονόδρομο. Λοιδορούσαν τη φιλοσοφία, την ιδεολογία, τη διαφορετική άποψη, τις αξίες και τις αρχές, τις κινηματικές διεκδικήσεις και το όραμα, αντιπροτείνοντας στρεβλά πρότυπα χαμαιλεοντισμού, υποταγής στη λογική του εφικτού, προσκόλλησης στο ισχυρό ρεύμα, εύκολου και αδιαφανούς πλουτισμού. 
   Κι αυτά δεν γινόταν τυχαία, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον πολίτη από την πολιτική σκέψη και δράση. Επειδή ήξεραν καλά πως στη χώρα μας, για λόγους...ιστορικούς, ταξικούς και κοινωνικούς, η αποκατάσταση της σχέσης του πολίτη με την πολιτική τον οδηγεί στην επιλογή της Αριστεράς, πως το ακροατήριό της είναι πολύ μεγαλύτερο από τα εκλογικά της ποσοστά και πως στις συνθήκες της κρίσης αυτό συνεχώς μεγάλωνε. Γι’ αυτό και τον τελευταίο χρόνο προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις εκλογές. 
   Μ’ αυτό το περίγραμμα φτάσαμε στις 17 του Ιούνη, όπου ναι μεν χάθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ο στόχος για κυβέρνηση της αριστεράς και αντιστροφή πορείας για τη χώρα και πιθανόν και για την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα έγινε η αρχή για τον απεγκλωβισμό του λαού από το δίλημμα «πολιτική ή αγορές» και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέγραψε ένα πολύ μεγάλο εκλογικό ποσοστό, αδιανόητο λίγο καιρό πριν για τα ελληνικά δεδομένα. 
   Ευθύνη και των 71 βουλευτών είναι η πρόταξη των αξιών, ιδεών, αρχών και οραμάτων της αριστεράς για να «αποκατασταθεί η χαμένη τιμή» της πολιτικής και να επιστρέψει και να εμπεδωθεί η ελπίδα και η αξιοπρέπεια στον λαό μας. 
   Έχοντας συνεχώς το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, παλεύοντας διαρκώς για τη συγκρότηση πλατιάς μαζικής αριστερής συμπαράταξης, με εφαλτήριο και δύναμή μας τον κόσμο των αγώνων, τον κόσμο που μας στήριξε, αλλά και τον κόσμο που σήμερα έρχεται προς το μέρος μας θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές, να ανατρέψουμε τη νέα μνημονιακή κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε την δική μας πολιτική που ακουμπάει στις κοινωνικές ανάγκες, στηρίζει τα κοινωνικά δικαιώματα, φουντώνει τις μαζικές διεκδικήσεις και προωθεί τα κοινωνικά οράματα. Μόνο έτσι θα μπει οριστικό τέλος στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, θα κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, θα ξαναβάλουμε την Ελλάδα σε καθαρό ορίζοντα και αναπτυξιακή τροχιά και θα ξαναχτίσουμε μια κοινωνία αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: