26.4.12

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΗΧΩ ΑΡΤΑΣ

Η Ιστορία χτυπά την πόρτα της Ελλάδας και της Άρτας!

«Ζητώ από τους συμπατριώτες μου να μας εμπιστευτούν και με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου, να συστρατευτούν με την Αριστερά, στέλνοντας στη Βουλή έναν ή μία εκπρόσωπο που θα τους κάνει περήφανους. Η Ιστορία δεν περιμένει. Τώρα χτυπά την πόρτα της Ελλάδας. Και της Άρτας!» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ΗΧΩ και τον Νίκο Στάμο.
(26/4/2012)
Όσον αφορά στο ερώτημα ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών, ο κ. Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «αν ο λαός θα πει το μεγάλο ναι στην απελευθέρωσή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου ή αν θα υπογράψει την υποδούλωσή του.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το δίλημμα είναι Μνημόνιο ή Δημοκρατία και Αριστερά!».
Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΗΧΩ, έχει ως εξής:
Ερ.: Τι κερδίσαμε -αν κερδίσαμε- με την αναδιάρθρωση του χρέους; Και τι χάσαμε;
Απ.: Δεν κερδίσαμε τίποτα και κινδυνεύουμε να χάσουμε τα όσα λίγα δεν είχαν φροντίσει να χάσουμε. Οι ισχυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα είναι ψευδείς και ανυπόστατοι. Η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας!
Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας ουδόλως απομακρύνεται, αντιθέτως γίνεται όλο και πιο μεγάλος, οι τράπεζες είναι οι μοναδικοί κερδισμένοι και με τίποτα δεν επιστρέφουμε στην ανάπτυξη! Ασφαλιστικά ταμεία, φυσικά πρόσωπα και πλήθος ΝΠΔΔ ζημιώνονται ανεπανόρθωτα. Μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν από τα αποθεματικά τους περίπου 12,3 δις ευρώ. Από τους συμπολίτες μας, περίπου 11.000, στην πλειοψηφία τους μικρομεσαίοι, χάνουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, ενώ δεν προβλέπεται για αυτούς καμία αποζημίωση.
Η Ελλάδα απεμπολεί βασικά διαπραγματευτικά όπλα και καθίσταται έρμαιο των πιστωτών -και αυτό γίνεται απολύτως ενσυνείδητα από την κυβέρνηση-. Και το χειρότερο, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να ακολουθήσουν και νέες περικοπές. Εν ολίγοις τα κουρέματα του χρέους με τους δικούς τους όρους είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Ερ.: Στις εκλογές που έρχονται ποιο είναι το δίλημμα;
Απ.: Αν ο λαός θα πει το μεγάλο ναι στην απελευθέρωσή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου ή αν θα υπογράψει την υποδούλωσή του.
Αν δηλαδή θα αναδείξει με την ψήφο του έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που χωρίς «ναι μεν αλλά» δεν θα αναγνωρίσει και δεν θα τηρήσει τις συμφωνίες τις οποίες προσχώρησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου/Βενιζέλου-Παπαδήμου αλλά θα εργαστεί για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο της χώρας από την κρίση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το δίλημμα είναι Μνημόνιο ή Δημοκρατία και Αριστερά!
Ερ.: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλώνουν ότι η αριστερά δεν έχει λύσεις να δώσει. Κι αν έχει δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν αυτό που εσείς αποκαλείτε «συστημικό πρόβλημα».
Απ.: Λύσεις όλοι έχουν. Υπέρ ποιών όμως; Η αριστερά διαθέτει τη δική της κοσμοθεωρία, τα δικά της επιστημονικά εργαλεία με τα  οποία αντιλαμβάνεται, περιγράφει και αντιμετωπίζει τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος. Και βεβαίως έχει τη δική της απάντηση στην κρίση που συνοψίζεται στο σύνθημα: οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη.
Οι μνημονιακοί οικονομολόγοι αντιτάσσουν τη δική τους λύση και την ονομάζουν «δημιουργική καταστροφή». Γι’ αυτούς, προκειμένου να υπάρξει μία νέα μεγάλη καπιταλιστική οικονομική ανάπτυξη απαιτείται η καταστροφή της μεσαίας οικονομικής τάξης, μέσω μίας μεγάλης οικονομικής κρίσης.  Η καταστροφή δεν μπορεί να είναι δημιουργική από την στιγμή που η εφαρμογή της αποσκοπεί στο κέρδος των λίγων εις βάρος των πολλών.
Στο ερώτημα λοιπόν τι είδους λύση αναζητείται, ποια λύση είναι η επιθυμητή, απαντά η ίδια η κοινωνία. Συντάσσεται με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στέκονται στο πλευρό τους και όχι με εκείνες που υποστηρίζουν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Ερ.: Τι θα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στους κατοίκους της πιο φτωχής εκλογικής περιφέρειας της χώρας μας;
Απ.: Ζητώ από τους συμπατριώτες μου να μας εμπιστευτούν και με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου, να συστρατευτούν με την Αριστερά, στέλνοντας στη Βουλή έναν ή μία εκπρόσωπο που θα τους κάνει περήφανους.
Η Ιστορία δεν περιμένει. Τώρα χτυπά την πόρτα της Ελλάδας. Και της Άρτας!

http://www.ixotisartas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: