3.11.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ν.Ε Άρτας του ΣΥΝ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.




3-11-2011

Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Άρτα, η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια, με κορυφαίο όλων αυτό της 19ης Οκτώβρη, αλλά και η αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου στην παρέλαση της 28 ης Οκτωβρίου, δείχνουν το μέγεθος της λαϊκής οργής και της γενικής απαίτησης να φύγει η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, να σταματήσει ο κατήφορος των μνημονίων της λιτότητας, της ύφεσης και της φτωχοποίησης του λαού μας και ν΄αλλάξει επιτέλους πορεία ο τόπος.
Η καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού προάγοντα οδηγεί την κυβέρνηση Παπανδρέου σε άτακτη υποχώρηση και επιταχύνει την κατάρρευσή της. Η απαίτηση για προσφυγή σε εθνικές εκλογές δεν υποκαθίσταται και το έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης  δεν καλύπτεται  από κανενός είδους δημοψήφισμα .
Το όχι στη δανειακή συμφωνία και στο σύνολο της μνημονιακής πολιτικής  που την συνοδεύει και χρεοκοπεί το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας  θα εκφρασθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε κάλπη . Πρόκειται για ένα μήνυμα  που θα στείλει  ο ελληνικός λαός  προς κάθε κατεύθυνση και για λογαριασμό του συνόλου των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση και τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία που ευθύνεται για την κρίση.
Καλούμε τον αρτινό λαό σε επιφυλακή και συνέχιση των αγώνων, ώστε μαζί με τις δυνάμεις της αριστεράς, να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, που θα ανατρέψει την πολιτική του μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού, θα διαλύσει τα σχέδια της τρόϊκα, των ξένων και ντόπιων κερδοσκόπων και θα χαράξει μια νέα πορεία, στην κατεύθυνση της  παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, της αναδιανομής του πλούτου υπέρ του λαού και σε βάρος του κεφαλαίου, της υπεράσπισης του εθνικού πλούτου, των δημοσίων αγαθών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, της κοινωνικής προστασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.-
                                        ΝΕ  Άρτας του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: