18.6.11

Aνακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης

undefined
Συνεχίζουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, συναντιόμαστε με το κίνημα στις πλατείες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ η Αυτόνομη Παρέμβαση κατέθεσε την παρακάτω πρόταση:
Η κυβέρνηση δεν έχει την κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση να ψηφίσει το νέο μνημόνιο και να συνεχίσει τη δέσμευση της χώρας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκφράζει η τρόικα.
Καλούμε όλους τους βουλευτές που αντιλαμβάνονται που οδηγείται η κοινωνία και η χώρα να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο και να στηρίξουν την ανάγκη για αμφισβήτηση και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με δίκαιο τρόπο προς όφελος των εργαζομένων και μη πληρωμή ενός μεγάλου μέρους ως παράνομου και επαχθούς.
Να διατηρηθούν και να επανέλθουν σε δημόσιο έλεγχο όλες οι επιχειρήσεις κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών και στρατηγικής εθνικής σημασίας (ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, κ.α.) και κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
Απαιτούμε μία νέα αναπτυξιακή πολιτική που να μπορεί να στηρίξει την αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας, την περιφρούρηση των εργασιακών σχέσεων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Η ΓΣΕΕ να καλέσει όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να συμμετέχουν καθημερινά στις πλατείες που θα ενώνεται η φωνή και τα αιτήματα των εργαζομένων με τα αιτήματα της κοινωνίας που πλημμυρίζει τις πλατείες. Έτσι μπορούμε να δώσουμε τον τόνο για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα προωθηθεί μια νέα πολιτική, που θα απαντά στα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων για να φέρει πιο κοντά τη μεγάλη νίκη.
Στις 21/6 απεργιακή κινητοποίηση όλων των ΔΕΚΟ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με πολύμορφες δράσεις όπως καταλήψεις χώρων Διοίκησης, εκδηλώσεις ανοιχτές σε χώρους εργασίας και ενημέρωση για τον ρόλο και την κοινωνική, οικονομική ακόμη και εθνική διάσταση αυτών των επιχειρήσεων. Συγκρότηση ενός ενιαίου κέντρου συντονισμού των συνδικάτων των ΔΕΚΟ και προσπάθεια δημιουργίας ενός πλατύτερου κινήματος για την υπεράσπισή τους.
Το τριήμερο που θα συζητιέται και θα ψηφίζεται το νέο μνημόνιο στη Βουλή να προκηρύξει η ΓΣΕΕ 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, περικύκλωση της Βουλής με στόχο να μην ψηφιστεί το μνημόνιο.
Προσυγκέντρωση της ΓΣΕΕ να πραγματοποιηθεί στην Κλαυθμώνος και πορεία μέχρι τη Πλατεία Συντάγματος όπου και θα παραμείνει.
Η κινητοποίηση της κοινωνίας που πλημμυρίζει τις πλατείες αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να συναντηθεί και να αναβαθμιστεί με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, διαμορφώνοντας καθοριστικά την δυναμική και την αποτελεσματικότητα της δράσης μας σε όλη αυτή την κρίσιμη και ιστορική περίοδο που βρισκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: