10.5.10

TMHMA AYΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΤΑ 07 – 05 – 2010







Με αφορμή την συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα όργανα της αυτοδιοίκησης στο νομό για το σχέδιο Καλλικράτης το τμήμα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρτας του Συνασπισμού έδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:



1. Η δημόσια διαβούλευση για τον Καλλικράτη επιδιώκεται από την κυβέρνηση για να υποκλέψει και να εκβιάσει την θετική γνώμη των οργάνων της αυτοδιοίκησης στο Νομό σε ένα νομοσχέδιο το οποίο γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους



2. Το σχέδιο Καλλικράτης είναι το μακρύ χέρι της νέας ιεράς συμμαχίας που ακούει στο όνομα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ– ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ– ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» για την προσαρμογή της αυτοδιοίκησης στο έργο της κοινωνικής και παραγωγικής κατεδάφισης της χώρας.



3. Το σχέδιο Καλλικράτης έχει άμεσες οδυνηρές συνέπειες για την αυτοδιοίκηση στο νομό

Με δεκάδες απολύσεις και κατάργηση η υποβάθμιση των υπηρεσιών πάσης φύσεως προς τους πολιτες.



4. Το σχέδιο Καλλικράτης είναι εκτρωματικό με τους δήμους που δημιουργεί στο νομό.

Η χωροταξική διαίρεση των δήμων έγινε με βάση στενά ιδιοτελή κομματικά συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ. Εδωσαν και ένα κομμάτι στη Νέα Δημοκρατία για να κλείσουν στόματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημιουργία του πλέον παράλογου Δήμου, με το όνομα του Νικολάου Σκουφά, τα διοικητικά όρια του οποίου κοντεύουν να φτάσουν στο Δημαρχείο της Αρτας.



Το σχέδιο Καλλικράτης είναι για απόσυρση.

Οπως για απόσυρση είναι και η Κυβέρνηση που το εισηγείται.

Ελπίζουμε να μη μπούν στο κάδρο της απόσυρσης, έστω στο παρά πέντε, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης στο Νομό με την αποδοχή του.

Μια είναι η απόφαση: H καταψήφισή του »

Δεν υπάρχουν σχόλια: