4.12.09

Τα θέλουμε όλα πίσω

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μια ολόκληρη γενιά, και τη μεγαλειώδη εξέγερση που ακολούθησε τίποτα δεν έχει αλλάξει αλλά και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει επάξια την επίθεση στα δικαιώματα, στην παιδεία, την εργασία, το περιβάλλον και τις δημοκρατικές ελευθερίες παρά τις γενικόλογες φιλολαϊκές εξαγγελίες της.
Ο θερμός Δεκέμβρης της εξέγερσης όμως ήταν ένα συλλογικό και οργισμένο “ως εδώ” που ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλα τα αδιέξοδα της νεολαίας και του κόσμου της δουλειάς, που πρόβαλλε με τον πιο εκρηκτικό τρόπο την χρεοκοπία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. O Δεκέμβρης έδειξε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τους όρους τους, ότι η απάντηση στο ερώτημα “ποιος θα πληρώσει την κρίση;” περνάει μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες.
Σε αυτό το σκηνικό ο Δεκέμβρης συνεχίζει να φοβίζει όσους είναι φανατικά πιστοί στο δόγμα της παντοδυναμίας των αγορών, όσους καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πληρώσουν την κρίση, όσους προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ιστορία και να σβήσουν τη μνήμη της εξέγερσης. Γιατί το ποτήρι παραμένει γεμάτο.
Τη στιγμή που η παιδεία, η εργασία, τα δικαιώματα και το περιβάλλον βρίσκονται στο στόχαστρο εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να οργανώσουμε την οργή των νέων, να της δώσουμε πολιτική προοπτική. Καλούμε σε μια σειρά μεγάλων ενωτικών κινητοποιήσεων, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Βαδίζουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη γιατί τα θέλουμε όλα πίσω!
Νεολαία Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: